Fodbold

Skadet og syg i Liverpool - men Coutinho er klar til landskamp

En skade og sygdom har forhindret Philippe Coutinho i at spille for Liverpool i denne sæson, men om få dage kan han komme i kamp for Brasilien.

Spekulationerne om Philippe Coutinho er mange for tiden. Hvor skadet er han? Er han syg? Bliver han i Liverpool, eller skifter han til FC Barcelona?

De to første spørgsmål blev besvaret, da han mandag mødte ind i den brasilianske landsholdslejr. Her blev han tilset af lægestaben, der melder ham 100 procent kampklar.

- Fra et lægeligt synspunkt er Philippe i perfekt tilstand til at spille, lyder det fra landsholdslægen Rodrigo Lasmar ifølge Liverpool Echo.

Dermed ligger det i kortene, at Coutinho skal spille VM-kvalifikationskamp mod Ecuador natten til fredag dansk tid. Det er til trods for, at han ifølge Liverpool har været skadet den seneste måneds tid.

Efter Merseyside-klubbens venskabskamp mod Bayern München den 1. august klagede den 25-årige brasilianer over rygsmerter, og han har endnu sin første officielle kamp til gode i denne sæson.

Liverpool Echo skriver endvidere, at Philippe Coutinho heller ikke har trænet med truppen siden.

Landsholdets beslutning

I sidste uge kom det så frem, at Coutinho var blevet syg. Liverpool-manager Jürgen Klopp fortalte, at en virus forhindrede den brasilianske stjerne i at møde op til behandling på klubbens træningsanlæg, Melwood.

Tyskeren regnede dog med, at Coutinho ville rejse hjem til Brasilien, men indikerede samtidig ifølge det engelske medie, at han ikke ville være i stand til at spille.

- Hvis han tager af sted og kan træne, men det tror jeg ikke, han kan, men det vil de afgøre. Det er i hænderne på det specifikke fodboldforbund. De træffer deres egne beslutninger, sagde Klopp ved et pressemøde.

- Er vi altid tilfredse med det? Nej, det har vi ikke altid været. Nogle gange kan spillere komme tilbage efter en mindre skade og spille to landskampe, men det er den samme procedure som altid.

Tvivlen om Philippe Coutinhos helbred følges særligt nøje, fordi han er et af dette transfervindues helt store emner.

Foreløbig har Liverpool afvist tre bud fra FC Barcelona. Det seneste på omkring 950 millioner kroner. Efter det andet bud indgav brasilianeren ifølge Sky Sports et officielt ønske om at blive solgt til den spanske storklub.