Fodbold

'Fodboldgeniet Eriksen' bliver rost til skyerne: - Han har haft brug for at få et større ego

Christian Eriksen fortryllede Parken med sin indsats i 4-0-sejren over Polen, hvilket nu får både landstræner og holdkammerater til at rose danskeren.

- Ét ord?

Christian Eriksen løfter øjenbrynene og tænker sig godt om.

Hans blik farer søgende rundt efter et svar i lobbyen på Hotel Clarion i København, hvor han køber sig lidt ekstra tid ved at fortælle, at det er et godt spørgsmål, som han er blevet stillet.

Den danske landsholdsspiller er lige blevet bedt om at beskrive sin egen præstation i 4-0-sejren over Polen, hvor Eriksen var involveret i alle fire mål, med ét enkelt ord. Efter betænkningstiden kommer svaret:

- Godt.

Efterfulgt af et lille smil.

Eriksen om sin indsats mod Polen: - Målt på statistikker var det en god kamp.

Selv er den 25-årige Tottenham-stjerne nemlig ikke meget for hverken at rose sig selv eller bedømme, om landskampen mod Polen var den bedste af de 70, som han nu er noteret for. Men han medgiver, at den nok rent statistisk bestemt kan beskrives som en ’rigtig, rigtig god kamp’.

Han er begyndt at få et lidt større ego, som man har brug for. Det skal man have, når man er så god.

Kasper Schmeichel, Danmarks landsholdsmålmand.

Anderledes bramfri er landsholdskollega Kasper Schmeichel, når han dagen efter sejren i VM-kvalifikationen skal sætte ord på Christian Eriksens indsats.

- Han er en sand verdensklassespiller i mine øjne, siger Kasper Schmeichel til TV 2 SPORT og uddyber:

- Jeg er ikke så meget for at betegne folk som det, men han har et eller andet lille geni i sig – et eller andet lille fodboldgeni. Han ser nogle ting, og han har en teknik, som er verdensklasse. Han er en sjælden spiller, og vi skal være rigtig, rigtig glade for, at han er dansker.

Eriksens ego vokser

Den danske landsholdsmålmand fortæller, at han selvfølgelig har været bevidst om Christian Eriksens fodboldmæssige kvaliteter, som han har oplevet igen og igen til landsholdssamlinger og kampe i Premier League.

Kasper Schmeichel har dog været utilfreds med, at Christian Eriksen for ofte ikke har vist sine evner frem, da han har været for uselvisk.

- Nogle gange synes jeg, at han afleverede bolden for meget, hvor han havde chancen for at skyde, i stedet for at være selvisk og afslutte selv. Det er han begyndt at gøre nu. Jeg tror, at han kan mærke, hvor vigtig han er for både landsholdet og Tottenham. Jeg tror også, at han er begyndt at få et lidt større ego, som man har brug for. Det skal man have, når man er så god, siger Leciester City-målmanden.

ERIKSENS 15 MÅL FOR LANDSHOLDET:

 • Mål 1: 2-0 mod Island, juni 2011 (EM-kval.)
 • Mål 2: 1-2 mod Skotland, august 2011 (Venskabsk.)
 • Mål 3: 2-1 mod Georgien, juni 2013 (Venskabsk.)
 • Mål 4: 2-3 mod Polen, august 2013 (Venskabsk.)
 • Mål 5: 2-2 mod Ungarn, maj 2014 (Venskabsk.)
 • Mål 6: 2-1 mod Montenegro, juni 2015 (Venskabsk.)
 • Mål 7, 8 og 9: 4-0 mod Bulgarien, juni 2016 (Kirin Cup)
 • Mål 10: 1-0 mod Armenien, september 2016 (VM-kval.)
 • Mål 11 og 12: 4-1 mod Kazaksthan, november 2016 (VM-kval.)
 • Mål 13: 1-1 mod Tyskland, juni 2017 (Venskabsk.)
 • Mål 14: 3-1 mod Kazaksthan, juni 2017 (VM-kval.)
 • Mål 15: 4-0 mod Polen, september 2017 (VM-kval.)

Christian Eriksen har efter 4-0-sejren over Polen scoret 15 mål i den danske nationaldragt. Ni af målene er kommet inden for halvandet års tid i den periode, hvor Åge Hareide har været dansk landstræner.

- Han har scoret ni mål i de sidste ti kampe. Det er jo fantastisk internationalt. Det er fænomenalt, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Eriksen har endnu ikke toppet

Landstræneren fortæller, at han også vil rose Christian Eriksen for danskerens indstilling til den nye taktik, landsholdet anvendte mod Polen. Her spillede Danmark med en aggressiv spillestil med flere lange bolde, der umiddelbart ikke passer til en type som den tekniske midtbanespiller fra Tottenham.

- Christian var en af de første, jeg talte med om det her - om hvordan vi skulle angribe Polen. Jeg var meget spændt på, om denne type angrebsfodbold ville passe til Christian. Jeg tror faktisk, at jeg havde droppet det, hvis han havde sagt det, fordi jeg vil gerne have folk involveret, siger Åge Hareide.

Alle talte om Lewandowski, men nu taler alle om Eriksen.

Åge Hareide, Danmarks landstræner.

Christian Eriksen var dog frisk på idéen. Det samme var Simon Kjær, William Kvist og Kasper Schmeichel, der var en del af den erfarne stamme, som Åge Hareide rådførte sig med. At Christian Eriksen formåede at stråle i et for ham mere uvant system, imponerer blot Åge Hareide endnu mere.

- Det viser bare, hvilken stor fodboldspiller han er. Han kan læse spillet godt, og kan spille på forskellige måder, siger Danmarks landstræner og fortsætter sin strøm af rosene gloser.

- I går spillede han mod et af topholdene i verden. Modstanderene var usynlige i forhold til ham og det, han gør. Alle talte om Lewandowski, men nu taler alle om Christian Eriksen. Han satte jo kronen på værket med et fantastisk skud.

Danmark besejrede Polen med 4-0 i VM-kvalifikationen. Video: TV 2 SPORT

Christian Eriksen fik landsholdsdebut som 18-årig den 3. marts 2010 i en venskabskamp mod Østrig. 70 landskampe senere står Danmark ikke med en 25-årig færdigudviklet fodboldstjerne, mener landsholdets sidste skanse.

- Det mest skræmmende - eller det mest fantastiske med Christian - er faktisk, at jeg ikke tror, at vi har set det bedste endnu. Jeg tror, at han har meget mere at give og meget mere at tilbyde, siger Kasper Schmeichel inden han endnu engang gentager:

- Som dansker og som dansk landsholdsspiller, så er jeg lykkelig for, at han er på mit hold i hvert fald.

Danmark spiller mandag aften næste VM-kvalifikationskamp mod Armenien.