Fodbold

Jon Dahl fik idéen til den taktiske genistreg, der knækkede Polen

Det var Danmarks assisterende landstræner, Jon Dahl Tomasson, der fik idéen til den taktiske genistreg, som førte Danmark til 4-0-sejren over Polen.

Åge Hareide fik store roser for sin taktik, da Danmark fredag aften nedlagde det polske landshold med 4-0 i VM-kvalifikationskampen i Parken.

Men en del af de lovprisende ord skal også rettes mod Danmarks assisterende landstræner, Jon Dahl Tomasson, der var ophavsmanden bag landsholdets nye og succesfulde strategi.

- Jon var faktisk den, som kom først med idéen. Han er en hollandsk inspireret træner, som mest vil spille ind mellem kæderne og holde på bolden. Han er mest kendt for det. Men han kom faktisk med den (idéen til den nye taktik, red.) til diskussion, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Jon Dahl Tomassons normale taktiske varemærke var byttet ud med en ny spillestil, da han fremlagde sin idé til Danmarks taktik mod Polen.

I diskussionen med Åge Hariede ønskede Danmarks assisterende landstræner at udnytte de polske svagheder gennem luftrummet.

- Jon Dahl har et klogt fodboldhoved og international erfaring. Han ved også, hvad der gør mest ondt, hvis de bliver ramt af overfaldsfodbold, som de gjorde i går, siger Åge Hareide.

Spørgsmål: Hollandske Jon kom nærmest og sagde; skal vi ikke spille lidt norsk?

- Det skal han ikke få skylden for. Det skal han få ros for, siger Åge Hareide med et smil.

Danmarks landstræner havde også gode erfaringer med samme type taktik, da han som cheftræner for Malmö FF for to år siden var med til at kvalificere svenskerne til Champions League-gruppespillet på bekostning af Celtic.

- Så plukkede jeg lidt fra det, jeg havde der og så, hvordan det fungerede, og så bestemte vi os, siger den norske træner for det danske landshold.

Danmarks næste VM-kvalifikationskamp er mod Armenien mandag aften.