Fodbold

Topscorer-Eriksen: - Vi har fået vendt skuden

Midtbaneprofilen Christian Eriksen glæder sig over seks point i de seneste to VM-kvalifikationskampe og ser nu frem til to finaler.

Igen havde Christian Eriksen en afgørende højre fod med i en dansk sejr.

Tottenham-spilleren bragede et frispark i mål til 2-1 mod Armenien, og dermed er han oppe på seks scoringer i VM-kvalifikationen. Det er flest af alle danskere.

Seks point har Danmark også hentet i de seneste to kampe, hvorfor det nu ser mere lyst ud end tidligere i forhold til at komme med til verdensmesterskabet i Rusland næste år.

- Vi har fået vendt skuden. Det har været lidt negativt op til (de to kampe, red.), men nu har vi fået det vendt til noget positivt. Det er bestemt noget, vi skal tage med. Vi har to finaler tilbage, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

Selv om Danmark igen scorede fire mål, var oplevelsen i den armenske hovedstad Jerevan anderledes end den, 34.505 tilskuere og 728.000 tv-seere var vidner til mod Polen fredag aften.

Stillingen i Danmarks VM-kvalifikationsgruppe (opdateret efter Armenien-kampen) (2)

1. Polen - 19 point (8 kampe)

2. Montenegro - 16 point (8 kampe)

3. Danmark - 16 point (8 kampe)

4. Rumænien - 9 point (8 kampe)

5. Armenien - 6 point (8 kampe)

6. Kasakhstan - 2 point (8 kampe)

Det skyldtes ikke mindst modstanderen mandag aften, mener Eriksen.

- Du skal selvfølgelig også have en modstander, der gerne vil presse, ligesom Polen gjorde. Armenien var meget afventende og mange bolde, vi spillede, var måske ikke nødvendige til tider, siger Christian Eriksen.

- Men vi spillede dem, fordi det var vores plan. Det fandt vi så også ud af, at vi skulle lade være med. Men igen, vi vidste, hvad vi skulle. Det tror jeg egentlig også, vi udnyttede nogenlunde, siger han.

Var det VM-form i dag?

- Jeg tror ikke i dag var VM-form. Jeg tror, vi tager VM-formen fra Polen-kampen med i stedet.

Danmark har to kampe tilbage i VM-kvalifikationen. Først Montenegro ude og dernæst Rumænien hjemme. Begge kampe spilles i begyndelsen af oktober.