Fodbold

- Aflysning kan 'bombe' dansk kvindefodbold tilbage i tiden

Tidligere landstræner for kvindelandsholdet, Peter Bonde, er nervøs for, hvad konsekvenserne vil være, hvis også landskampen mod Ungarn bliver aflyst.

Landsholdet nåede nye højder med en historisk EM-sølvmedalje i sommer, men Danmarks bedste kvindehold kan i fremtiden få meget svært ved at fortsætte den positive udvikling.

Det frygter den tidligere landstræner for kvindelandsholdet, Peter Bonde, hvis også Danmarks VM-kvalifikationskamp mod Ungarn bliver aflyst.

- Hvis vi enten ikke kan stille op eller stiller op med et eller andet mærkeligt hold i Ungarn, så har det jo konsekvenser flere år frem i tiden for dansk kvindefodbold, og så er vi bombet tilbage i tiden. Det er det scenarie, som jeg er mest nervøs for, siger Peter Bonde, der i dag træner de kvindelige fodboldhold på Oure, til TV 2 SPORT.

Tirsdag valgte Dansk Boldspil-Union (DBU) at aflyse fredagens udsolgte venskabskamp og revanchen for EM-finalen mod Holland, da DBU og landsholdspillerne stadigvæk er i konflikt og ikke kan nå til enighed om en ny landsholdsaftale. Det overrasker Peter Bonde, at det er nået så vidt.

- Det er jo en umådelig trist situation, som jeg aldrig nogensinde troede, at jeg skulle opleve. Det her er en virkelig, virkelig trist historie for dansk fodbold, siger den tidligere kvindelandstræner.

Peter Bonde mener, at konflikten er en indikation på, at forholdet mellem DBU og Spillerforeningen ikke er ret godt. Han husker også tilbage på, at der flere gange var optræk til konflikter, dengang han var assisterende landstræner for Morten Olsen på herrelandsholdet.

- Men vi troede jo aldrig i vores vildeste forstand, at det kunne komme så vidt, som det er kommet her. Det synes jeg er beskæmmende, siger Peter Bonde.

Danmark skal efter planen spille VM-kvalifikationskamp på udebane mod Ungarn på tirsdag klokken 18. Hvis konflikten mellem DBU og spillerne fører til brug af reservelandshold, kan det resultere i sanktioner.

Peter Bonde var landstræner for kvindelandsholdet i 2005 til 2006, hvorefter han i ti år var assisterende landstræner for Morten Olsen på herrelandsholdet.