Endelig er verdens bedste fodbold tilbage - her er favoritterne

16x9
Real Madrid er klar til at forsvare deres Champions League-titel. Foto: OSCAR DEL POZO / Scanpix Denmark

Tirsdag aften starter Champions League igen, og det er med nye favoritter. Men også især to af de sædvanlige favoritter, som ikke er til at komme uden om.

Allerede den første aften tørner Barcelona og sidste års finalister, Juventus, sammen. Det brag bliver enormt spændende at følge, for begge hold har mistet vigtige profiler og fået hentet nye spillere til. Hvor holdene står i dette års Champions League bliver spændende at følge.

Andre opgør som Bayern München mod Paris Saint-Germain, Real Madrid mod Dortmund og Tottenham mod Real Madrid er også opgør, som er værd at se frem imod.

De fire favoritter skal findes i fire forskellige ligaer. Fire hold, som enten har oprustet vanvittigt med store summer penge, som hele tiden bliver større og større, eller hold som har bevaret deres store profiler og holdt fast i den stamme, som sidste år havde stor succes.

De forsvarende mestre

Real Madrid er ikke til at komme udenom. De forsvarende Champions League-mestre har bevaret deres sindssygt dygtige stamme af profiler og har set skræmmende stærke ud i deres to opgør mod rivalerne fra Barcelona og i Super Cup finalen mod Manchester United, hvor de var altdominerende i alle tre opgør.

Nu begynder deres unge spillere som Asensio og Lucas Vazquez også at gøre sig endnu mere bemærket. Specielt Asensio har indtaget den store scene i Ronaldos fravær, hvor han var den helt store spiller i returopgøret mod Barcelona på Bernabéu og nu også er begyndt at starte inde for det spanske landshold.

Real Madrid har den bedste centrale midtbane, du kan opdrive. Modric, Kroos og Casemiro er førstevalgene, men også her er Kovacic begyndt at byde ind og være iøjenfaldende. Så Zidane med ro i sindet kan rotere mere i startopstillingen og give de hårdt belastede landsholdsspillere nogle pauser i ny og næ. Spørgsmålet er bare, om sulten er lige så stor som tidligere, efter at de har vundet trofæet tre gange ud af de sidste fire.

De dominerende tyskere

Hjemme i Bundesligaen dominerer Bayern München år efter år, og de er ikke kendt for at lave de helt store handler, som vi har set de andre europæiske storklubber lave henover sommerens transfervindue. Bayern München er kendt for deres exceptionelle gode spilkoncept, hvor de dominerer alle kampe, de medvirker i. Sidste år var det kun fejlagtige dommerkendelser, der afgjorde kampene mod Real Madrid, så de forsvarende Champions League-vindere kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Bayern Münchens hold er også bestående af store profiler, som forstår den tyske grundighed i spilkonceptet. De spiller med en dominans i kampene, som gør, at de er i boldbesiddelse det meste af kampen. De har en solid defensiv og er også god i både omstillinger og standardsituationer. Groft sagt er der ikke noget, som tyskerne ikke er gode til. De skal i allerhøjeste grad betragtes som en favorit til Champions League-titlen.

Ud af mine fire favoritter var der altså to hold som havde holdt godt på stammen i truppen. De sidste to hold skal findes i Frankrig og England. To hold som har haft pengepungen godt fremme i sommerens transfervindue.

Kærlighedens by

Paris Saint-Germain er ikke til at komme uden om i år. De mener det seriøst med indkøbet af Neymar og lejeaftalen med den unge franske komet Kylian Mbappé. Samtidig er indkøbet af Dani Alves et kongekøb. En mand, som ligegyldigt hvilken klub han spiller i, vinder titler og tilfører afgørende mål og assist i vigtige kampe.

PSG har i de forgangne Champions League-sæsoner vist fine takter og er nået til knockoutfasen, hvor der desværre har manglet lidt kvalitet for at kunne lykkedes med at gå hele vejen. Vi husker vel alle sammen sidste år mod Barcelona, som havde så stor kvalitetsforskel for de to hold i begge opgør, der resulterede i, at PSG med et 6-1-nederlag på Camp Nou lige akkurat røg ud af Champions League. I år ser jeg det anderledes. 

Deres indkøb har forstærket dem rigtig meget, og Neymar ligner en mand, som har fundet sin anden ungdom og glæden ved fodbolden igen. Nu er det ham, der er den store stjerne og ikke Messi. Samtidig har klubben også kunne holde på deres store midtbaneprofil Veratti. Det er endnu et tegn på, at klubben vil det ekstra meget i år.

De lyseblå fra Manchester

Manchester City skal ses i feltet med de fire favoritter, fordi du ikke kan komme uden om et hold, som besidder så meget individuelt kvalitet. Deres største udfordring vil blive det hårde engelske kampprogram. Både de mange kampe, men også den hårde modstand, der er i Premier League, vil gøre dem møre, når de når til de afgørende knockout-kampe i Champions League.

Træner Guardiola har erfaringen med Champions League-turneringen og garant for at nå langt. Truppen er ikke blevet tynget af nogle spillersalg blandt profilerne, og klubben har brugt enorme summer på nye dygtige spillere, hvor deres back-indkøb er mest iøjenfaldende. Både på summen for hvert enkelte spiller men også kvaliteten. Walker og Mendy er seriøse forstærkninger til de lyseblå fra Manchester.

Manchester City har så mange dygtige spillere i det offensive, at det ved hver eneste kamp er et dilemma for den gode Guardiola, hvem han skal bringe i spil. Men hvilket positivt dilemma.

Lad det hele begynde! Vi er mange, som har ventet på verdens bedste fodbold.