Fodbold

Skuffet landsholdsanfører: Vi var tæt på at nå til enighed

Landsholdsanføreren tror på, at DBU og Spillerforeningen kunne være nået til enighed, hvis de havde haft to timer mere.

Det lykkedes ikke at få lavet en ny aftale mellem DBU og Spillerforeningen.

De to parter mødtes lørdag klokken 9, men fire timer senere var de fortsat ikke nået til enighed. Selvom Spillerforeningen, der repræsenterer kvindelandsholdet, og DBU var tæt på. Det fortæller landsholdsanfører, Pernille Harder.

- Jeg synes egentlig, vi var kommet forholdsvis langt og tæt på hinanden, men der er den her deadline, som DBU har valgt (klokken 13, red.), hvor de vil ud nu og finde nogle spillere, siger hun til TV 2 SPORT.

Hun fortæller, at begge parter ellers tog initiativ til at nærme sig hinanden i håb om en løsning.

- Vi er gået lidt op, og vi er gået ned. Og jeg tror faktisk, at hvis vi havde fået to timer mere, så tror jeg, der havde lagt en aftale, siger Harder, som undrer sig over, at DBU ikke vil bruge mere tid på forhandlingerne.

- Det vi vil, og det DBU vil er at lave en aftale. Så det er lidt ærgerligt, at de vil bruge tiden på at finde nogle andre spillere end på at få lavet aftalen helt færdig.

Søndag skal der sættes navne på de spillere, der skal med til VM-kvalifikationskampen på tirsdag mod Ungarn. DBU skal derfor have ringet rundt for at finde spillere, der vil spille kampen.

Men det bliver ikke nemt for dem, spår Pernille Harder.

- Jeg tror, det bliver svært for DBU at finde nogle spillere, der vil stille op for dem, fortæller hun.

Danmarks turbulente tid siden EM-sølvet

 1. 2017

  1. Danmark taber EM-finalen

   Danmark taber 4-2 til Holland i EM-finalen. Det er kvindelandsholdets bedste resultat nogensinde i en officiel turnering. 

  2. Landsholdet bliver hyldet

   I både Viborg og København er tusindvis af mennesker mødt frem på byens rådhuse for at hylde landsholdsspillerne.

   DBU’s formand, Jesper Møller, takker hele Danmark og især Viborg for opbakningen, inden han udtaler:

   - Vi kommer igen. Nils kommer igen, og vi skal ikke bare til VM i Frankrig. Vi kommer for at vinde, og vi kommer for at slutte i top fire.

   Landstræner Nils Nielsen fortæller livligt om OL-ambitionerne og drømmen om at møde Frankrig i en VM-finale i netop Frankrig.

  3. Kvindelandsholdet skal have professionelle tilstande

   Spillerforeningens direktør, Mads Øland, fortæller til TV 2, at målet i de kommende forhandlinger bliver at få professionelle tilstande i dansk kvindefodbold.

   - Fodboldkvinderne kan ikke blive ved med at leve, som de gør. Med de indtægter og rammer omkring dem, har de været humlebier, der har fløjet rundt med vinger, der ikke kunne bære dem, siger Mads Øland.

   - En gennemsnitsdansker tjener betydeligt mere end de her spillere, siger direktøren.

  4. Pernille Harder nomineres til fornem pris

   Pernille Harder nomineres som Europas bedste fodboldspiller.

  5. Nils Nielsen og Pernille Harder nomineres til verdens bedste

   Nils Nielsen nomineres som verdens bedste kvindefodboldtræner.

   Pernille Harder nomineres som verdens bedste kvindelige fodboldspiller.

  6. Nils Nielsen stopper

   Nils Nielsen stopper som landstræner. Det oplyser DBU efter flere dages tavshed, hvor hverken Nils Nielsen eller DBU har ønsket at svare på spørgsmål om trænerens fremtid.

   Afskeden sker ifølge DBU efter gensidig aftale, og elitechef Kim Hallberg udtaler til DBU: - Målsætningen for Nils’ arbejde er i sandhed nået – endda hurtigere og med mere succes, end de fleste havde kunnet forestille sig.

   Trods den åbenlyse succes virker det ikke til, at de to parter var enige om fremtiden. Nils Nielsen udtalte efter sit landstrænerstop:

   - Det er det rigtige tidspunkt nu, når det gik, som det gik til EM. Så for at rykke på tingene, skal der ske noget nyt, og så er man også nødt til at overveje, hvem der skal stå i spidsen for det nye. Og der skal jeg kunne se mig selv i det, og DBU skal også kunne se sig selv i det. Og der er vi nået frem til, at det ikke skulle være sådan, siger Nils Nielsen til TV 2 SPORT.

   Den mangeårige assistenttræner Søren Randa-Boldt udnævnes som midlertidig landstræner i resten af 2017.

   Pernille Harder bliver kåret til Europas andenbedste fodboldspiller. Lieke Martens kåres som den bedste.

  7. Søren Randa-Bolt udtager første trup

   Søren Randa-Boldt udtager sin første landsholdstrup. Tredjemålmanden Line Johansen er ikke med i truppen, som også er uden de skadede EM-spillere Line S. Jensen og Mie Leth Jans. De mulige debutanter Caroline Møller og Signe Bruun udtages i stedet for.

  8. Landholdsaftalen udløber

   Aftalen mellem DBU, kvindelandsholdet og U21-herrelandsholdet udløber. Den forlænges med fem dage, fordi U21-holdet spiller EM-kvalifikationskampe den 31. august og den 5. september. 

   Samme dag indleder U21-landsholdet EM-kvalifikationen med en 3-0-sejr på Færøerne.

  9. DBU skylder EM-bonus

   Landsholdsspillerne skal modtage bonussen efter EM-sølvet senest denne dag. Hver spiller skal have cirka 80.000 kroner, men ingen har modtaget så meget som en krone.

  10. Spillerforeningen sender forslag til ny aftale

   Spillerforeningen fremsender ifølge DBU et oplæg til de kommende forhandlinger, der finder sted dagen efter. Udspillet indebærer 5 til 10 gange så store omkostninger som hidtil, siger DBU’s kommunikationschef Jakob Høyer til dbu.dk.

   Samtidig melder Simone Boye fra til landsholdssamlingen i starten af september. Forsvarsprofilen er endnu ikke kommet sig over den skade, hun fik i EM-finalen.

   Laura Frank udtages som erstatning. Hun kan få debut på landsholdet i testkampen mod Holland - men hun er ikke udtaget til VM-kvalifikationskampen mod Ungarn, hvor kun 18 spillere skal med.

  11. Forhandlingerne bryder sammen

   DBU og Spillerforeningen mødes til forhandlinger, hvor kvindelandsholdsspillerne Stina Lykke og Sanne Troelsgaard deltager. Parterne bliver dog ikke enige om en ny aftale.

   Spillerforeningen afviser desuden at forlænge den nuværende aftale, så den gælder ved de kommende landskampe.

   Der opstår tilmed uenighed om, hvem der har afbrudt forhandlingerne. Ifølge DBU har Spillerforeningen forladt forhandlingsbordet, mens Sanne Troelsgaard er af den modsatte opfattelse.

   DBU siger, at det var jer, der gik?

   - Nu var jeg med til mødet, og det er bestemt ikke min konklusion på mødet.

   Samtidig vinder U21-landsholdet 6-0 på hjemmebane over Litauen i den anden EM-kvalifikationskamp.

  12. Planer om nyt møde

   Dagen efter de sammenbrudte forhandlinger sker der ikke afgørende nyt før sidst på aftenen.

   Nye forhandlinger er på vej i konflikten mellem DBU og kvindelandsholdet. DBU har via deres advokat sendt en skriftligt anmodning til Spillerforeningen om at mødes, hvilket Spillerforeningen har accepteret. Hvor og hvornår mødet skal finde sted er ikke aftalt på nuværende tidspunkt, erfarer TV 2 SPORT.

   Dagen efter de sammenbrudte forhandlinger fortæller Theresa Nielsen til DR, at spillerne stadig ikke har modtaget den aftalte bonus efter EM-slutrunden. Hun siger, at DBU er blevet rykket for den manglende udbetaling.

   Jakob Høyer svarer til DR, at spillerne altså ikke har sendt rykkere. Han beklager den manglende udbetaling og begrunder den med, at praktiske omstændigheder har udsat overførslerne.

  13. EM-bonus er sendt

   En landsholdsspiller oplyser til TV 2 SPORT, at DBU har givet besked om, at EM-bonussen er overført.

   Det er stadig ikke meldt ud, hvornår parterne skal mødes igen.

  14. Nyt møde er på plads

   DBU og Spillerforeningen mødes igen søndag den 10. september klokken 17. Det bekræfter Simone Boye, der sidder i landsholdets spillerråd, over for TV 2 SPORT. 

   Det er kun 20 timer og 30 minutter, før kvindelandsholdet skal møde ind til træningssamling i Horsens.

  15. Endnu et møde uden løsning

   Spillerforeningen og DBU mødes for at genoptage forhandlingerne.

   Kvindelandsholdets økonomi bliver blandt andet diskuteret, men endnu engang ender forhandlingerne uden en aftale. Det skyldes ifølge TV 2 SPORTs oplysninger, at begge parter står stejlt på, om DBU skal være arbejdsgiver og spillerne lønmodtagere eller ej.

   DBU ønsker at gøre op med den opfattelse. Spillerne ønsker at holde fast i den.

  16. DBU aflyser landskamp

   Et udsolgt CASA Arena i Horsens får ikke fornøjelsen af Danmark mod Holland. Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

   Her slår de fast, at spillerne, der vandt EM-sølv i sommer, ikke ønsker at møde op i landsholdslejren eller spille kampen, når de ikke kunne få opfyldt en ny landsholdsaftale.

   - Dette er en dybt beklagelig situation, og vi er rigtigt kede af at måtte skuffe de mange fans, der, ligesom vi, har glædet os til denne fodboldfest. Det er en ærgerlig og uholdbar situation, når vi ikke kan gennemføre en udsolgt landskamp og hyldest af kvindelandsholdet på grund af faglige uenigheder, siger Kim Hallberg, elitechef i DBU.

  17. Spillerne træner på egen hånd, mens forhandlingerne fortsætter

   Landsholdsspillerne forbereder sig til VM-kvalifikationskampen mod Ungarn ved at træne på egen hånd i København. Iført grønt tøj fra Spillerforeningen bliver de dirigeret af den tidligere landsholdsangriber og nuværende tv-ekspert Mark Strudal. 

   Senere på dagen genoptager DBU og Spillerforeningen forhandlingerne ifølge TV 2 SPORTs oplysninger.

    

  18. Sammenbrud i forhandlinger mellem DBU og kvindelandsholdet

   Lørdag den 16. september blev heller ikke dagen, hvor kvindelandsholdet og Dansk Boldspil-Union (DBU) fandt en løsning på konflikten om en ny landsholdsaftale.

   I stedet blev det til et sammenbrud i forhandlingerne. Dermed kommer de spillere, der er en del af kvindelandsholdet ikke til at spille VM-kvalifikationskampen mod Ungarn i næste uge.

  19. Spillerne åbner for nye forhandlinger - DBU afviser

   Søndag morgen den 17. september udsender Spillerforeningen en pressemeddelelse, hvori spillerne på kvindelandsholdet erklærer sig klar til nye forhandlinger. Spillerne er villige til at lempe på nogle af lønkravene for at få nye forhandlinger igang.

   DBU afviser imidlertid at forhandle på ny. 'En deadline er en deadline', lyder det fra DBU's kommunikationschef, Jakob Hoyer.

  20. DBU og kvindelandsholdet indgår delaftale

   Senest klokken 12 skal DBU indgive navne på spillertruppen til tirsdagens kamp til det europæiske fodboldforbund, Uefa.  Her vil det fremgå, om Danmark stiller op med EM-sølvvinderne, et alternativt hold eller udebliver.

   Kl. 12.40 kommer det frem, at DBU og Spillerforeningen har indgået en såkaldt delaftale, så kvindelandsholdet kommer til at stille op til VM-kvalifikationskampen mod Ungarn dagen efter.

   - Der er kommet en delaftale som begge parter er tilfredse med. Det er super godt, så nu kan vi koncentrere os om kampen i morgen, siger Pernille Harder til TV 2 SPORT.

    

  21. Den tidligere AAB-træner Lars Søndergaard præsenteres som ny landstræner for kvindelandsholdet. 

   Søndergaards kontrakt løber fra årsskiftet til efter EM-slutrunden i 2021.