Fodbold

Ekspert om Nadims skifte til storklub: - Det er rigtig spændende

Det er et sportsligt skridt ned, men en god beslutning af Nadia Nadim at skifte til Manchester City, mener Malene Marquard.

Nadia Nadims skifte til engelske Manchester City, kommer til at gavne den danske landsholdsspiller på og uden for banen, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert.

- Jeg synes, det er et rigtig spændende skifte, siger Malene Marquard.

- Hun har spillet i den amerikanske liga i fire sæsoner efterhånden og haft masser af succes. Men jeg tror, at det er vigtigt for hende og hendes udvikling som spiller at komme videre og holde sig i gang, uddyber fodboldeksperten.

- Og jeg ved, at det er vigtigt for Nadim at færdiggøre sin uddannelse som læge, hvor hun snart skal i praktik, og det tror jeg, hun får bedre mulighed for ved at være i England end i USA. Samtidig kommer hun tættere på sin familie og sin baggrund, som betyder rigtig meget for hende. Det ved jeg, at hun har savnet i USA. Og det er noget, som hun har haft sværere ved det sidste stykke tid.

Skiftet fra Portland Thorns går igennem til januar.

Udfordringen tiltaler

TV 2 SPORTs fodboldekspert mener, at den amerikanske liga, som Nadia Nadim skifter fra, er svagere end den engelske i øjeblikket.

Til gengæld er den engelske Premier League for kvinder i rivende udvikling.

- For der kommer til at ske rigtig meget i engelsk fodbold, hvor forbundet har besluttet, at alle klubber i den bedste række skal skrive fuldtidskontrakter fra næste sæson, siger Malene Marquard.

Og udviklingen betyder meget for den 29-årige landsholdsangriber.

- Hun er typen, som gør rigtig meget for kvindefodbolden og godt kan lide udfordringen i det, mener Malene Marquard.

- Og på sigt vil ligaen komme rigtig tæt på den amerikanske.

Et godt skifte – også for landsholdet

Derfor skal de danske landsholdsfans ikke være bekymret for Nadia Nadims præstationer for Danmark.

- Hun er en spiller med et højt niveau og et stort talent – og hun gør det bedst, når hun trives og bliver udfordret. Derudover er Champions League-erfaring god at få med, påpeger Malene Marquard.

Hun forventer også, at Nadia Nadim og Manchester City får stor glæde af hinanden.

- Manchester City har en spillestil, der passer rigtig godt til Nadim. Og de har en klar målsætning om at vinde Champions League. De er ambitiøse og investerer mange penge i kvindefodbolden. Samtidig ved de, at det er utroligt vigtigt at give plads til uddannelse, og det er vigtigt for hende, for det brænder hun også meget for, siger Malene Marquard.

- Og omvendt er Nadim en stor fighter og en spiller, der vil vinde for enhver pris. Hun har en fysisk styrke, der passer godt til Manchester City – og til engelsk fodbold generelt, mener hun.