Catalonieren Piqué stjæler opmærksomheden i spansk sejr

Gerard Piqué blev buhet ad af det spanske publikum, da holdet sikrede VM-billetten med sejr over Albanien.

I skyggen af balladen i Spanien efter Cataloniens kontroversielle løsrivelsesafstemning i søndags skulle det spanske landshold forsøge at spille sig til VM i Rusland næste år.

Og den mission lykkedes med en sejr på 3-0 hjemme over Albanien. Med sejren er Spanien VM-klar, da Italien samtidig kun fik 1-1 mod Makedonien.

Spanien fører kvalifikationsgruppen med fem point ned til Italien på andenpladsen med kun én spillerunde tilbage.

Kampen mod Albanien vil dog primært blive husket for pibekoncerten fra de spanske fans rettet mod holdets forsvarsspiller Gerard Piqué.

FC Barcelonas catalanske midtstopper har åbent forsvaret Cataloniens ret til løsrivelse fra Spanien, og billeder af Piqué, som afgiver sin stemme ved afstemningen, har gjort ham til et markant symbol i konflikten.

Spaniens forfatningsdomstol havde kendt afstemningen ulovlig, da landet ikke må splittes, og da man i Barcelona gennemførte afstemningen, førte det til store sammenstød mellem politi og cataloniere.

Piqués udtalelser i konflikten har været det altoverskyggende emne i optakten til mødet med Albanien.

Under holdets træning buhede fremmødte spanske fans af Piqué, og han er blevet en paria for mange spaniere.

Han har også tilbudt at trække sig fra landsholdet, men det er endnu blevet ved tilbuddet.

Alligevel valgte landstræner Julen Lopetegui at lade Piqué starte inde, og publikum i Alicante lod fra start forstå, hvad man mener om forsvarsspilleren.

Hver eneste gang Piqué havde bolden, blev han mødt af en pibekoncert fra spanierne på lægterne. Kun ganske sporadisk hørte man klapsalver mod Piqué fra nogle få fans.

Barcelona-spilleren udviste dog samme ro, som han har gjort i optakten. Han optrådte fattet trods mishagsytringerne mod ham, selv om han i slutningen af første halvleg var tæt på at koste et mål.

Det skal siges, at det spanske publikum tidligere har været på nakken af Piqué for hans udtalelser om catalansk selvstændighed. De seneste begivenheder havde dog pustet mere vind i konfliktsejlene.

Fredag blev han og holdet dog aldrig presset på banen. Spaniens offensiv var ganske enkelt alt for overlegen.

Anført af en sprudlende Isco blev albanerne kørt ud af banen, og efter 45 minutters fodboldlektion tog Spanien en 3-0-føring med til pause på mål af Rodrigo, Isco og Thiago Alcântara.

I starten af anden halvleg modtog Piqué et gult kort, og efter en times spil blev han udskiftet - primært ledsaget af pifteri blandet med enkelte klapsalver.

Den komfortable føring fik spanierne til at tage let på de sidste 45 minutter, og dermed undgik Albanien den store lussing.