Fodbold

Wales holder liv i VM-drømmen med sejr over Georgien

Wales indtager nu andenpladsen i gruppe D inden den sidste gruppekamp mod Irland, der spilles mandag.

Wales vandt fredag aften på udebane over Georgien med 1-0 i VM-kvalifikationens gruppe D.

Sejren var vigtig for Wales, hvis landet vil gøre sig forhåbninger om at komme med til VM i Rusland næste år, da den holdt waliserne på en andenplads i gruppen med 17 point.

Irland tog nemlig den ventede hjemmesejr over Moldova på 2-0 og er på 16 point lige i hælene af waliserne.

Til gengæld tabte Serbien 2-3 i Østrig. Serberne forbliver dermed på 18 point, og alt er åbent inden den sidste runde, hvor Wales tager imod Irland, mens Serbien hjemme selv kan snuppe den direkte VM-billet mod Georgien.

Georgien, der ikke havde vundet i de seneste 15 kampe forud for aftenens opgør i Wales, havde ikke noget at spille for, da holdet ligger nummer fem i puljen med fem point.

Første halvleg sluttede uden scoringer, men det var Wales, der tog teten og var tættest på at bringe sig foran. Målene udeblev dog.

Georgien havde bolden mest kampen igennem, men det lykkedes først holdet at komme til en decideret afslutning på mål i det 81. minut. Der blev ikke en scoring ud af det, og det forblev Georgiens eneste forsøg.

Walisiske Tom Lawrence trykkede i det 52. minut af fra kanten af feltet, og på trods af at Giorgi Loria i det georgiske mål fik hænderne på, så fortsatte bolden mod det fjerneste hjørne og gik ind.

Det var kampens eneste mål, og Georgien har nu spillet 16 kampe i træk uden en sejr.

Serbien var foran 1-0 i Østrig og kunne have sikret VM-deltagelsen med en sejr. Østrigerne kom dog tilbage og sørgede for maksimal spænding i gruppen, der finder sin afgørelse mandag.