Fodbold

Irsk landstræner er lykkelig over at starte på udebane

Momentum og sidste kamp på hjemmebanen bliver irske fordele i playoff-kampene mod Danmark, mener Martin O'Neill.

Irlands landstræner, Martin O'Neill, så ganske tilfreds ud, da han kort efter lodtrækningen til de forestående VM-playoffkampe skulle forholde sig til, at Danmark bliver modstanderen.

Irland var blandt de useedede nationer, mens Danmark var seedet.

- Når man er useedet, bliver det altid svære kampe. Jeg kender Danmarks træner (Åge Hareide, red.), fordi vi har spillet på hold sammen. Det bliver interessante kampe, siger Martin O'Neill ifølge Irlands Fodboldforbunds Twitter-profil.

Men især én ting, ser træneren som en stor fordel for Irland.

- Jeg er lykkelig for at skulle starte med at spille på udebane, så vi vil forsøge at skaffe os en fordel via det - eller i hvert fald begrænse deres fordel - før vi skal til Dublin, siger O'Neill ifølge Irish Independent efter lodtrækningen.

- Det kan få stor betydning for, hvordan vi griber det an, men det vigtigste er, at vi kommer til Dublin med noget at spille for. Spørger man de fleste trænere, vil de gerne have kamp nummer to på hjemmebane.

Vil holde momentum

Irland kom med til playoffrunden takket være en 1-0-udesejr i sidste spillerunde over Wales. Den betød, at Irland sneg sig videre som kvalifikationens næstdårligste toer. 

O'Neill håber at kunne udnytte den gode afslutning på kvalifikationsgruppen og samtidig undgå skader.

- Vi har momentum for tiden, og det er vigtigt. Vi vandt de to sidste kampe for at nå hertil. Nu vil jeg være bekymret for, at mine spillere bliver skadet i deres klubber i de næste to uger, siger landstræneren.

Danmark har hjemmebane i det første opgør 11. november, mens Irland slutter af på hjemmebane tre dage efter.