Ni danskere risikerer karantæne i playoffkamp mod Irland

Christian Eriksen og otte andre danske spillere må sidde udenfor i den afgørende playoffkamp i Irland, hvis de får gult kort i Parken.

Gule kort kan gĂĄ hen og blive afgørende, nĂĄr Danmarks fodboldherrer og Irlands ditto tørner sammen i to kampe om at komme med til VM.

9 danske og 10 irske spillere fĂĄr sĂĄledes karantæne i returkampen i Dublin, sĂĄfremt de modtager en advarsel i den første kamp i Parken lørdag.

Hvorfor risikerer de karantæne? (3)

I FIFA's regler står der, at en spiller får karantæne efter sit andet gule kort, ligegyldigt hvor mange kvalifikationskampe vedkommende har spillet. Det gule kort eller karantænen føres med videre til playoffkampene, men advarsel/karantæne føres ikke med videre til VM eller andre fremtidige landskampe.

Den danske liste tæller profiler som Christian Eriksen, Thomas Delaney, Kasper Schmeichel og Simon Kjær, der alle har fået et gult kort i VM-kvalifikationen.

Hos Irland er bagkæden fra de sidste fire kvalifikationskampe samt målmand Darren Randolph i fare for at misse hjemmekampen på Aviva Stadium.

De 9 danske spillere: Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Peter Ankersen, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen, Viktor Fischer og Andreas Cornelius.

De 10 irske spillere: Darren Randolph, Cyrus Christie, Aiden McGeady, Stephen Ward, Glenn Whelan, Harry Arter, Ciaran Clark, Daryl Murphy, Shane Duffy og James McClean.

Irsk spiller har karantæne

Andreas Cornelius er med sine tre gule kort den dansker, der har fået flest advarsler i kvalifikationen. Han har derfor afsonet en karantænedag undervejs.

Irlands Robbie Brady har afsonet to karantænedage i kvalifikationen, mens Jeff Hendrick har siddet udenfor en enkelt gang. Begge gĂĄr ind til den første playoffkamp uden et gult kort hængende over hovedet.

Irerne må til gengæld undvære David Meyler, der fik sit andet gule kort i holdets sidste kvalifikationskamp og dermed har karantæne i Parken.

Lørdagens kamp i København fløjtes op kl. 20:45. Tirsdag er der returkamp i Dublin.