'Et overblik som Xavi' - dansker kåret til den bedste i Sverige

16x9
Malmøs Anton Tinnerholm peger på Anders Christiansen efter danskeren har scoret til 3-1 i en kamp mod IFK Norrköping. Foto: 60160 Stefan Jerrevång/TT / Scanpix Denmark

Anders Christiansen er af en stor svensk avis blevet udnævnt til den bedste spiller i den svenske liga, og han sammenlignes med Xavi og Paul Scholes.

Den danske midtbanespiller Anders Christiansen er blevet kåret til den bedste spiller i Sveriges bedste fodboldrække Allsvenskan af Aftonbladet.

Anders ’AC’ Christiansen har ifølge bladet leveret flere store præstationer i denne sæson og samtidig holdt et højt bundniveau.

"Selv på dårligere dage dominerer danskeren", skriver Aftonbladet i sin begrundelse, og sammenligninger Anders Christiansen med flere af de største stjerner.

"På vores Allsvenskan-niveau er han et mix af flere store spillere. Han har et overblik som Xavi, laver diagonalbolde som Xabi Alonso, spiller tiki-takka som Cesc Fabregas og løber boks til boks som Paul Scholes. Han er rækkens mest komplette spiller."

Danskeren har i denne sæson vundet det svenske mesterskab med Malmø FF. Det er andet år i træk, at det sker, ligesom Aftonbladets kåring af ham som ligaens bedste spiller også sker for andet år i træk.

At den 27-årige dansker er populær i Sverige og i sin svenske klub bliver også understreget af, at han i september underskrev en forlængelse med Malmø, så han nu har kontrakt med klubben frem til 31.12.2022.

Anders Christiansen har i år spillet 26 ud af29 ligakampe for Malmø og scoret fem mål.