Fodbold

Quiz: Hvor godt husker du de danske skæbnekampe?

Som opvarmning til skæbnekampene mod Irland kan du teste, hvor godt du husker de danske skæbnekampe.

Det er vind eller forsvind i de to kampe mod Irland lørdag og tirsdag for det danske landshold. 

Kampene mod Irland er langt fra første gang, at det danske landshold spiller en vigtig kamp for at komme til en slutrunde.

Herunder der har vi samlet nogle af de kampe, hvor en lang kvalifikationsturnering til sidst er blevet kogt ned til én kamp og spørgsmålet om, hvorvidt Danmark skal med eller ej. Tag quizzen og se, hvor godt du husker detaljerne fra tidligere.

 1. Zlatan jubler over en scoring mod Danmark i 2015.

  Danmark tabte i 2015 til Sverige i to EM-playoffkampe med samlet 3-4. Hvor mange mål scorede Zlatan i alt i de to opgør?

  Du har 0 rigtige

 2. .

  Danmark scorede i alt tre mål i de to opgør mod Sverige i EM-playoffen i 2015. De tre mål blev scoret af tre forskellige spillere. Hvilken af følgende spillere scorede IKKE i de to kampe mod Sverige?

 3. .

  Danmark tabte den første playoffkamp i 2015 på udebane til Sverige med 2-1. Til returopgøret i Parken lavede Morten Olsen flere ændringer i startopstillingen. Hvor mange pladser skiftede Morten Olsen ud på?

 4. Danmark skulle bruge tre point i VM-kvalifikationens sidste kamp mod Italien, hvis Danmark skulle med til VM i Brasilien. Azzurri var inden kampen i Parken allerede kvalificerede og stillede blandt andet derfor op uden De Rossi og Pirlo. Men det til trods, så endte kampen uafgjort 2-2, men hvem scorede Italiens sidste mål i overtiden og slukkede dermed det danske VM-håb?

 5. I oktober 2011 skulle Danmark bruge point mod Portugal for at sikre avancement til EM i Polen og Ukraine. I Parken kom Ronaldo og co. på besøg til en direkte duel om førstepladsen. Hvad endte kampen?

 6. I september 2003 gæstede Rumænien København. Med en sejr kunne Rumænien spille sig foran Danmark og dermed gøre det svært for Danmark at nå EM-slutrunden i Portugal. Rumænien var foran med 2-1, da stadionuret rundede det 90. minut, men en dansker dukkede til sidst op i feltet og sikrede Danmark det ene point. Hvem var det?

 7. En oktoberaften i 2001 kom Island forbi til tæsk i Parken, hvor Danmark skulle bruge point for at sikre sig en billet til VM i Korea og Japan. Danmark vandt med hele 6-0, hvor to spillere undervejs begge lavede to mål. Den ene var Ebbe Sand, men hvem var kampens anden dobbelte målscorer?

 8. Danmark havde forud for EM 2000 fået en skidt start på kvalifikationen og var dermed presset til sejr, da de i kvalifikationens sidste kamp drog til Napoli for at møde mægtige Italien. Hjemmeholdet kom hurtigt foran med både et og to mål, men Danmark leverede et fantastisk comeback og endte med at vinde kampen. Udover Jon Dahl Tomasson og Martin Jørgensen, hvem scorede så for det danske hold?

 9. Efter sejren over Italien så var Danmark klar til playoff mod Israel. To kampe som Danmark vandt sikkert. Men hvad vandt Danmark samlet med over Israel?

 10. Forud for VM i Frankrig i 1998 mødtes Danmark og Kroatien i en direkte duel om førstepladsen i gruppe 1. Inden kampen havde Danmark 11 point i gruppen, mens Kroatien kom til København som førerhold med 12 point. Dermed var Danmark pisket til sejr, hvis de ville sikre sig førstepladsen i næstsidste spillerunde. Danmark de vandt sikkert med 3-1, men hvem stod for danskernes sidste mål i kampen?