Bookmakerne er enige: Danmark er favorit til VM-billet

16x9
Det er forståeligt, hvis Kasper Schmeichel er spændt inden returkampen mod Irland. Bookmakerne tror dog, at han og holdkammeraterne sikrer VM-kvalifikationen. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Scanpix Denmark

En lang række bookmakere tilbyder stadig højere odds på Irland end på Danmark, hvis man spiller på det simple spørgsmål: Hvem går videre?

Gamblere med sympati for Irland har ekstra god grund til at juble, hvis Irland kvalificerer sig til VM på bekostning af Danmark.

For danske spillere overstiger glæden over en eventuel kvalifikation sandsynligvis glæden over en eventuel gevinst. Der er nemlig markant lavere odds at hente på en dansk kvalifikation, selvom Danmark er på udebane i returkampen.

Hos de fleste bookmakere får man pengene 1,65 gange igen, hvis man lykkes med at spille på, at Danmark kvalificerer sig til VM. Omvendt får man pengene 2,2 gange igen, hvis man har held med at spille på irsk kvalifikation.

TV 2 SPORT har været på rundtur hos 10 forskellige spiludbydere. De har alle Danmark som klar favorit til at gå videre til slutrunden i Rusland.Af de 10 udbydere er det landsholdets sponsor Danske Spil, der har størst tiltro til Hareides mandskab. Danske Spil giver således det laveste odds på Danmark og det højeste odds på Irland, hvis man vil spille på, hvem der kvalificerer sig.

Statistisk set kommer Danmark ellers på noget af en opgave. På landsholdsplan er det ifølge statistikvirksomheden GN Sports Desk kun sket fire gange, at den første playoffkamp er endt 0-0. Her er hjemmeholdet i den første kamp gået videre to gange, mens udeholdet er endt med at gå videre to gange. 

På klubplan er billedet noget anderledes. Ud af 769 tilfælde, hvor den første knock out-kamp er endt 0-0, er hjemmeholdet i den første kamp kun gået videre 266 gange. Det svarer til 34,6 procent. Udeholdet i den første kamp er dermed gået videre 503 gange - altså i 65,4 procent af alle kampene.

Hvem går videre?

  • Danske Spil: Danmark 1,60 – Irland 2,35
  • Unibet: Danmark 1,65 – Irland 2,20
  • Bet365: Danmark 1,66 – Irland 2,20
  • NordicBet: Danmark 1,65 – Irland 2,12
  • 888: Danmark 1,65 – Irland 2,20
  • Bwin: Danmark 1,65 – Irland 2,15
  • LeoVegas: Danmark 1,65 – Irland 2,20
  • Tipico: Danmark 1,65 – Irland 2,20
  • Cashpoint: Danmark 1,70 – Irland 2,08
  • Ladbrokes: Danmark 1,67 – Irland 2,10

Odds er fundet mandag cirka klokken 10. De kan have ændret sig siden da - du kan finde det seneste odds hos den enkelte udbyder.

Danmark var også favorit til at sikre VM-billetten inden 0-0-kampen i Parken lørdag aften.

Returkampen tirsdag aften kan følges minut for minut på sport.tv2.dk fra klokken 19:45.