Fodbold

Tofts karakterbog: Flyvende Eriksen sender Danmark i fodboldhimlen

Flemming Toft giver karakterer til de danske spillere efter anden playoffkamp mod Irland.

Det danske herrelandshold skal med til VM i fodbold for femte gang i historien. 

Billetten til næste sommers slutrunde i Rusland blev booket tirsdag aften i Dublin, hvor landsholdet viste storspil og vandt med 5-1 over Irland, hvilket også blev dobbeltopgørets samlede resultat.

Her giver TV 2 SPORTs Flemming Toft karakterer til det danske hold og ikke mindst fynske Christian Eriksen, der sprænger skalaen.

Tofts karakterskala 2018

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

KASPER SCHMEICHEL 4

Kom underligt på mellemhånd ved det irske mål, kom lidt sent ud og nåede derfor ikke Shane Duffy i hovedhøjde. Havde en flot redning på hård irsk tværpasning lidt inde i 2. halvleg. Men han har en udstråling - og det er klasse.

ANDREAS CHRISTENSEN 4

På uvant plads, startede med tre personlge fejl i pasninger man normalt ikke ser fra hans side. Havde lidt placeringsproblemer, men spillede sig op mod 1. halvlegs slutning.

SIMON KJÆR 4

Upåklageligt igen. Han er cementen i det forsvar. En god blanding. På trods af nogle fodfejl undervejs. Og serverede igen en perfekt diagonalaflevering fra begyndelsen. En god kaptajn. Indrømmet - det havde jeg ikke troet, da han blev udnævnt.

ANDREAS BJELLAND 5

Ikke de store udsving, selvom det virkede som om hans ben ikke hele tiden fulgte intentionerne i starten. Men solidt arbejde. Og den bedste af de to midtstoppere. Ro på - her er Bjelland.

For første gang siden 2012 skal det danske herrelandshold til en slutrunde, efter de spillede sig til VM på bekostning af Irland. Video: TV 2 SPORT

JENS STRYGER LARSEN 2

Det er altså ikke optimalt med en højrebenet på den venstre back. Det blev noget rod for det meste. Blev skadet i af sine bedste ryk, og det hæmmede ham halvlegen ud. Skiftet ud med Peter Ankersen.

WILLIAM KVIST 5

Stort arbejde, fin balance kontrol over midtbanen. Dirigerende. Bestemmende. Indbegrebet af power og intelligens.

THOMAS DELANEY 4

Stort arbejde, men som i Parken fik han ikke prøvet nok kræfter med felt-til-felt løbene. Men opsmøgede ærmer som sædvanligt.

CHRISTIAN ERIKSEN 7

Ja, du læste rigtigt. Et 7-tal. Karakter-skalaen sprængt i stykker. Han løber og løber. Og løber rigtigt. Hele tiden. Også uden bold. Gjorde sig hele tiden spilbar. Var den flittigste i presspillet. Og lavede tre rene perler. 11 styks på vejen mod Rusland. Uovertruffen jubilar. Verdensklasse. Intet mindre. Du er for vild, Eriksen. Og så lod han Bendtner sparke straffesparket til 5-1. Mer’ klasse.

YUSSUF POULSEN 3

Ville så gerne, men det blev ofte overivrigt. Hans bedste aktion var som førstemand i konraangrebet til det andet mål. Hurtig på fødder og i opfattelse.

NICOLAI JØRGENSEN 3

Den lange tå i eget straffesparksfelt gav irerne muligheden, for bolden spillede Duffy til hovedstød. Stadig mange pauser, men tilgengæld meget delagtig i det andet mål i et mønster kontraangreb.

PIONE SISTO 4

Han gjorde alt forkert indtil det 29.minut. Driblingen mellem benene på hans direkte modstander var genial og fræk og i højt tempo. Det endte med kludemålet. Pyt, mål. Sisto, når han er Sisto. Men det taktiske overblik har han ikke endnu. Når det er på plads bliver han guldfuglen.

PETER ANKERSEN 3

Kom ind for Stryger kort ind i 2. halvleg. Gjorde det påpasseligt. Uden de store udfordringer.

ANDREAS CORNELIUS 3 

ÅGE HAREIDE 6

Lykkedes med et par vovede ændringer. Men mest fordi han har fået banket flere forskellige stilarter ind i holdet og løftet moralen markant. Flot arbejde. 

Lodtrækningen til VM-grupperne finder sted 1. december. Og husk, at du kan følge næste års slutrunde på TV 2.