Fodbold

Se videoen fra efter kampen: Her går Schmeichel og co. amok

Kasper Schmeichel gik forrest i fejringen, da landsholdsspillerne lod champagnepropperne springe.

- Hvem var det, der vandt i dag? Det var dem fra Danmark af! Hey, hey, hey! Store patter!

Danmark er klar til VM i Rusland næste år efter den fornemme udebanesejr over Irland.

Det blev fejret på behørig vis i omklædningsrummet under Aviva Stadium i Dublin, hvor landsholdsstjernerne skrålede slagsange og lod champagnepropperne springe. 

Det viser en video på Twitter, som er optaget med mobil og har foreviget minutterne efter, dommer Szymon Marciniak har fløjtet af og landsholdet har fejret sejren sammen med de mange tilrejsende danske fans oppe på grønsværen.

Nede i omklædningsrummet brøler Christian Eriksen og co. deres glæde ud, hvorefter især Mathias Zanka Jørgensen, Jannik Vestergaard og Kasper Schmeichel giver den gas med champagneflaskerne.

Efter 5-1-sejren i Irland landede de danske spillere i nat til Danmark Video: Bo Bentsen

Suveræn sejr i Dublin

At Danmark skal til VM for femte gang blev cementeret ved en pragtpræstation i Dublin.

Efter en chokstart, hvor Irland bragte sig foran efter seks minutter, kom landstræner Åge Hareides tropper stærkt tilbage. 

Først udlignede Andreas Christensen med hjælp fra en irsk fod på målstregen, og så tog Tottenham-stjernen Christian Eriksen ellers over.

Christian Eriksen blev med tre mål manden, der sendte Danmark til VM i Rusland. I alt lavede Eriksen 11 mål i kvalifikationen. Video: TV 2 SPORT

Det blev 2-1 med et flot langskud med højrebenet efter et klinisk veludført kontraangreb.

Siden scorede Eriksen til både 3-1 og 4-1. Først med et tørt hug med venstrebenet og siden med en kanonkugle op i målhjørnet, da det irske forsvar ikke fik clearet en aflevering i feltet ordentligt. 

Bendtner scorede til sidst

Med fem minutter tilbage af kampen sendte Åge Hareide Nicklas Bendtner på banen. 

I sidste minut af den ordinære spilletid tilkæmpede Bendtner sig et straffespark - som Christian Eriksen på uselvisk maner lod Rosenborg-angriberen tage sig af. 

Bendtner scorede stensikkert til 5-1, og så kunne den danske jubel bryde løs.

Dermed kan forberedelserne til næste sommers VM-slutrunde gå i gang. Men først blev der altså festet gevaldigt - og velfortjent - igennem i omklædningsrummet under stadion i Dublin.

VM i 2018 kan ses på TV 2.