Fodbold

Hareide peger på England som en ønskemodstander

Danmarks succesrige landstræner Åge Hareide vil for alt i verden gerne undgå Spanien fra andet seedningslag, når der trækkes lod til VM.

Tidligt torsdag blev Peru det 32. og sidste land, der kvalificerede sig til VM-slutrunden i Rusland næste sommer.

Danmark med Åge Hareide i spidsen klarede skærene tirsdag med en 5-1-sejr på udebane over Irland, men med Perus kvalifikation blev Danmark skubbet ud af andet seedningslag og ind i tredje.

- Det var forventeligt, at vi endte i tredje seedningslang. Det kan vi ikke lave om på, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Andet seedningslag tæller store nationer som Spanien, England og Uruguay, som Danmark dermed kan trække, når der bliver trukket lod den 1. december i Rusland.

Han udpeger Rusland, England og Panama som ønskemodstanderne fra de forskellige lag, selvom han godt er klar over, at sådan en gruppe ikke kan blive parret sammen.

Seedning til fodbold-VM

  • Første lag: Rusland (vært), Brasilien, Belgien, Tyskland, Polen, Portugal, Frankrig, Argentina
  • Andet lag: Mexico, England, Spanien, Uruguay, Colombia, Schweiz, Kroatien, Peru
  • Tredje lag: Iran, Costa Rica, Egypten, Senegal, Tunesien, Sverige, Island, Danmark
  • Fjerde lag: Marokko, Panama, Nigeria, Saudi Arabien, Sydkorea, Japan, Australien, Serbien

Der må nemlig maksimalt være to europæiske hold i en gruppe.

- De eneste, vi skal undgå fra andet seedningslag, er Spanien, som er havnet der, fordi Rusland som vært er i lag et. Men det er stærke hold. Også i tredje lag. Så det skal nok blive jævnbyrdigt alligevel, siger landstræneren.

- Det ændrer ikke så meget. Det handler om at få kendskab til modstanderne uanset hvad, og det er meget jævnbyrdigt mellem holdene i lag to og tre. Den største forskel er, når du kommer ned i fjerde lag. Der er mere ujævne hold.

I forhold til verdensranglisten er Rusland med afstand det dårligst placerede hold i første seedningslag, men TV 2 SPORT's fodboldkommentator Flemming Toft har noget anderledes ønskemodstandere på sin blok.

- Drømmepuljen er, som jeg ser det, er Polen, Peru og Panama. Rusland er, som jeg ser det, kun en ønskemodstander, hvis det er i åbningskampen foran et stort hjemmepublikum, siger Toft, der heller ikke ligefrem ser England som en ønskemodstander fra andet seedningslag.

- Det vil da være en klassisk drømmekamp, men jeg ser et engelsk hold i absolut vækst, og så gode erfaringer har vi ikke med dem. 

VM i 2018 kan ses på TV 2.