Besiktas sikrer sig CL-førsteplads efter uafgjort

Med 1-1 hjemme mod FC Porto sikrer Besiktas sig førstepladsen i gruppe G i Champions League.

Efter 1-1 mellem Besiktas og FC Porto har det tyrkiske mesterhold tirsdag sikret sig førstepladsen i gruppe G i Champions League og videre deltagelse i turneringen.

Godt hjulpet på vej af 40.000 livlige tilskuere på hjemmebanen Vodafone Park i Istanbul sikrede Besiktas sig det nødvendige resultat i en lige kamp, der kunne være gået begge veje.

Resultatet efterlader kampen om andenpladsen i gruppe G helt åben, inden Monaco og Leipzig tørner sammen senere tirsdag.

Første halvleg var en underholdende affære, hvor begge hold spillede angrebsivrig fodbold, og Besiktas havde et lille overtag i chancer.

Derfor var det også en smule overraskende, da Portos forsvarsspiller Felipe efter en halv time kunne sende Porto i front med et sikkert spark i toppen af målet efter en veludført frisparkskombination.

Besiktas blev dog ved med at presse på over kanterne, og ti minutter senere gav det bonus. 

Med flotte driblinger brød Cenk Tosun igennem Porto-forsvaret og kunne sende bolden ind til en fri Anderson Talisca, der scorede i et tomt mål.

Dermed var stillingen 1-1 ved pausen.

Kampbilledet fortsatte i anden halvleg, hvor Besiktas blev ved med at presse på.

Den tidligere Porto-spiller Ricardo Quaresma, der nu spiller for Besiktas, havde flere nærgående indlæg og spark på mål mod sin tidligere klub.

Også den anden Besiktas-kant, Ryan Babel, var farlig, og kun overliggeren holdt ham fra at score et flot langskudsmål cirka et kvarter inde i halvlegen.

Som anden halvleg skred frem, fik FC Porto dog igen arbejdet sig ind i kampen og havde flere chancer og perioder med spilovertag, der dog ikke resulterede i mål.