Fodbold

Historisk sag om film åbnet i Premier League

For første gang nogensinde er en spiller tiltalt for film efter kampens afslutning. Det drejer sig om Everton-spilleren Oumar Niasse.

For første gang nogensinde bliver en Premier League-spiller tiltalt for at have filmet sig til et straffespark. Det meddeler det engelske fodboldforbund, FA.

Det drejer sig om Everton-spilleren Oumar Niasse, der efter fem minutters spil i kampen mod Crystal Palace den 18. november lod sig falde i feltet. I kampen var dommer Anthony Taylor ikke i tvivl om, at der skulle fløjtes for straffespark, men efterfølgende er der åbnet en sag mod Niasse.

FA har åbnet sagen på baggrund af, at Niasse ’succesfuldt er lykkedes med at snyde en dommer’.

Derfor skal et panel bestående en tidligere dommer, en tidligere manager og en tidligere spiller nu bedømme, hvorvidt Oumar Niasse bevidst kastede sig i situationen, eller om der var nok kontakt til, at han faldt som følge af det.

De tre medlemmer af panelet skal hver for sig se videoklips igennem med hændelsen, og hvis Niasse efterfølgende skal straffes, skal alle tre være enige om, at han snød kampens dommer.

Findes Niasse skyldig i film, bliver han idømt to spilledages karantæne.

Nyt tiltag fra FA

At FA har mulighed for at straffe spillere efter, der er sket noget, er nyt i denne sæson.

Før sæsonen startede, besluttede fodboldforbundet at indføre et regelsæt, der gav dem magt til at straffe film sket tidligere.

Dette deles op i tre punkter:

  • Hvor hændelsen giver et straffespark
  • Hvor hændelsen giver modstanderen et direkte rødt kort
  • Hvor hændelsen får modstanderen smidt ud – enten med et eller to gule kort

Det er altså den første af disse tre punkter, Niasse tiltales for.

Everton-angriberen har indtil klokken 19 tirsdag til at svare på tiltalen.