Fodbold

FCK tabte i Moskva - nu venter en finale i Parken

FCK kæmpede forgæves i Moskva. SERGEI KARPUKHIN / Scanpix Denmark

FC København taber 1-2 ude mod Lokomotiv Moskva i fodboldens Europa League, men kan stadig gå videre.

Et perlemål af Benjamin Verbic var ikke nok til at sikre FC København point i udekampen mod Lokomotiv Moskva i Europa League.

På to mål af Jefferson Farfan hentede russerne en sejr på 2-1 over det danske mesterhold. Med sejren rykker Lokomotiv Moskva forbi FCK i gruppen. 

Da FC Sheriff senere på aftenen slog FC Zlin 1-0 betyder torsdagens resultater, at Sheriff fører gruppen foran Moskva og FCK på tredjepladsen. 

FCK er altså pisket til at vinde over Sheriff i sidste runde, hvis københavnerne skal gå videre fra gruppen. 

FCK havde bolden mest

I løbet af kampen havde FC København bolden i næsten 60 procent af tiden. Det hænger sammen med, at russerne var særdeles gæstfrie hvad boldbesiddelse angår. Lokomotiv Moskva stillede sig frivilligt ned og forsvarede eget mål i store dele af kampen, og det gjorde hjemmeholdet så godt, at FCK kun sjældent kom frem til nævneværdige chancer. 

Kun i kortere perioder satsede Lokomotiv Moskva offensivt, og i resten af kampen viste værterne høj effektivitet, når FCK'erne fejlede. Efter lidt over et kvarters spil kom den første eklatante FCK-fejl, da Peter Ankersen valgte at brokke sig til linjedommeren i stedet for at dække op. 

FCK-backen mente, at bolden havde været ude over sidelinjen. Linjedommeren var af en anden opfattelse, og derfor lod han spillet fortsætte. Ankersen var efterfølgende så langsom om at komme på plads i forsvaret, at han skabe mere forvirring end gavn, da han endelig valgte at deltage i spillet. Russerne udnyttede situationen til at spille Jefferson Farfan fri tæt foran mål, hvor han sikkert sparkede bolden ind til 1-0. 

Fremragende mål af Verbic

I løbet af det næste kvarters tid spillede FCK sig mere ind i kampen. Københavnerne havde dog svært ved at skabe store chancer, og symptomatisk nok kom det udlignende mål efter en soloaktion. Benjamin Verbic modtog bolden helt ude i venstre side af straffesparksfeltet, hvor han tæmmede den og stod helt stille i et øjeblik. Pludselig tog han et træk til højre og bankede bolden helt op i det fjerne målhjørne uden den mindste chance for keeperen. Fantastisk mål!

Verbic fejrer sit flotte mål med holdkammeraterne.

Stillingen 1-1 holdt halvlegen ud, men fra anden halvlegs start kom FCK under stort pres. Robin Olsen diskede op med to fine redninger, inden Moskva udnyttede et hjørnespark. Efter en kort aflevering endte bolden i feltet, hvor den røg frem og tilbage i et klumpspil, inden Jefferson Farfan scorede til 2-1 fra tæt hold.

Ifølge Nicolai Boilesen var det endnu værre end Ankersens brøler i første halvleg.

- Vi lader nogle mål gå ind for tiden, som bare gør det sindssygt svært at vinde fodboldkampe. Det første mål... Det måtte ikke ske. Og det andet mål er endnu mere utilgiveligt. Vi har næsten ikke snakket om andet en standardsituationer de sidste to dage, og så står vi og sover, sagde Nicolai Boilesen til 6'eren efter kampen.

I resten af kampen havde FCK bolden næsten konstant, og midt i halvlegen følte københavnerne sig snydt for et straffespark. Igen var Benjamin Verbic involveret. Sloveneren tog et fint træk ind i feltet, hvor han blev stoppet af en modspiller. De to spillere bragede sammen knæ mod knæ, og her burde dommeren have fløjtet og peget på 11-meterpletten. 

Moskva jagtede aldrig for alvor et tredje mål - til gengæld forsvarede russerne sig også så godt, at det ikke blev nødvendigt at score mere. 

FCK må derfor rejse hjem fra Moskva med et nederlag på 2-1. Nu ser det ud til, at en sejr er nødvendig på sidste spillerunde, hvis danskerne skal videre fra gruppespillet.