Fodbold

Robinho dømt til ni års fængsel for voldtægt

Robinho spillede i AC Milan fra 2010-2015, hvor han det sidste år var udlånt til den brasilianske klub Santos. ALESSANDRO GAROFALO / Scanpix Denmark

Den tidligere Real Madrid-, Manchester City- og AC Milan-spiller er dømt for en gruppevoldtægt tilbage i 2013, hvor han spillede for AC Milan.

Retten i Milano har dømt den brasilianske angriber Robinho til ni års fængsel, det skriver flere italienske medier herunder Sky Sport og La Gazzetta dello Sport.

Dommen stammer fra en episode i januar 2013, hvor Robinho, ifølge de italienske medier, skulle have gruppevoldtaget en 22-årig albansk kvinde sammen med fem andre mænd på et diskotek i Milano.

På daværende tidspunkt spillede angriberen for den italienske topklub AC Milan, som han skiftede til efter flere år i engelske Manchester City. Inden det repræsenterede Robinho også Real Madrid.

Den 33-årige brasilianer nåede i sin storhedstid på banen at repræsentere sit landshold 99 gange, hvor han scorede 28 gange.

Han er stadig aktiv i dag, hvor han repræsenterer klubben Atletico Mineiro i hjemlandet.

Tilbage i 2009 blev Robinho anklaget for voldtægt af en 18-årig kvinde efter et besøg på en natklub i Leeds. Den sag blev dog siden henlagt af det engelske politi efter afhøringer af Robinho.

Robinho nægter sig ifølge Sky Sport skyldig, og han har nu igennem det italienske retssystem mulighed for at appellere dommen i to omgange, hvor det i sidste ende vil være højesteret, der skal komme med den endelige afgørelse.

- Vi vil gerne gøre klart, at han (Robinho, red.) har forsvaret sig mod disse anklager, og han fastholder, at han ikke var en del af den episode, lyder det fra Robinhos advokat, Marisa Alija, ifølge nyhedsbureauet AP.

Derfor vil en eventuel afsoning ikke begynde, før sagen eventuelt har været videre i det italienske retssystem.