Fodbold

Sheriff presser FCK duel om europæisk avancement

Sheriff Tiraspol slog Zlin med 1-0 i FCK's Europa League-gruppe. GLEB GARANICH / Scanpix Denmark

FC Sheriff slog Zlin med 1-0 torsdag aften. Holdet fra Moldova fører nu gruppen inden sidste spillerunde, hvor FCK stadig kan spille sig videre.

FC Sheriff Tiraspol erobrede sent torsdag aften førstepladsen i FC Københavns Europa League-gruppe. 

Med en 1-0-sejr på hjemmebane over FC Zlin lægger Sheriff pres på FCK i den direkte duel i sidste runde, hvor holdet fra Moldova kommer på besøg i Parken. 

FC København kan spille sig videre fra gruppen med en sejr i kampen mod Sheriff, mens Sheriff kan nøjes med uafgjort i Parken. Alt efter resultatet af opgøret mellem Lokomotiv Moskva og FC Zlin kan det også ende med, at både FCK og Sheriff går videre fra gruppen - og så kan det være, at FCK er nødt til at vinde med mere end et mål.

Sheriff under beskydning 

Hjemme i Tiraspol, hovedstaden i den selvudnævnte stat Transnistrien, fik Sheriff en fremragende start på kampen mod Zlin. Allerede efter 11 minutter modtog Jairo bolden i feltet, hvor han havde så meget plads, at der var tid til at tæmme den og afdrible en mand, inden han sendte kuglen i nettet. 

Derefter havde Sheriff yderligere et par muligheder, men efterhånden som kampen skred frem, var det de undertippede gæster, der sad på spillet. Faktisk kom Sheriff under beskydning i anden halvleg. 

FC Zlin havde bolden i 60 procent af tiden, hvor det i flere perioder lykkedes at presse Sheriff langt tilbage på værternes egen banehalvdel. Gæsternes bedste mulighed kom midt i anden halvleg, hvor en afslutning strejfede overliggeren. 

Trods det massive pres fra gruppens bundhold lykkedes det Sheriff at forsvare føringen helt til slutfløjtet. Moldoverne vandt dermed 1-0 og indtager førstepladsen inden den afgørende kamp i Parken den 7. december. 

Tidligere på aftenen tabte FC København med 2-1 til Lokomotiv Moskva. Det betyder, at FCK ligger nummer tre i gruppen inden den sidste kamp - tre point efter Sheriff og to point efter Moskva.