Fodbold

Konkurrent håber ikke, Bendtner tror, han har vundet

Nicklas Bendtner er tæt på topscorertitlen i Norge. Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Stabæk-spilleren Ohi Omoijuanfo nægter at lade Nicklas Bendtner få topscorertitlen i Norge uden kamp.

Det var egentlig ikke et mål for Nicklas Bendtner at blive topscorer i sin første sæson i Eliteserien, men med kun én ligakamp tilbage ligger han lunt i svinget.

Den danske landsholdsangriber har scoret 19 mål, hvilket er flest af alle og to mål flere end Ohi Omoijuanfo. Angriberen fra Stabæk har dog ikke opgivet at skubbe Bendtner væk fra duksepladsen.

- Alt er muligt. Jeg har ikke givet op endnu, så jeg håber ikke, han (Bendtner, red.) tror, han allerede har vundet. Jeg er to mål efter, og jeg kan helt sikkert score to mod Viking, siger Ohi Omoijuanfo til norske VG.

I begyndelsen af november vandt Nicklas Bendtner og Rosenborg det norske mesterskab, og skulle han ende med at blive topscorer, tager han også gerne den titel med på vejen, har han sagt.

Den store forskel på 29-årige Bendtner og 23-årige Omoijuanfo er - udover alderen - at danskeren har scoret på fem straffespark, mens nordmanden blot har scoret på to af fem spark.

Omoijuanfo udtrykker over for den norske avis, at han forhåbentlig på sigt bliver lige så 'kold' fra de 11 meter som Nicklas Bendtner.

Bendtner scorede også på straffespark, da Danmark kvalificerede sig til VM med en 5-1-sejr over Irland i Dublin.

I sæsonens sidste spillerunde skal Rosenborg på udebane møde Odd, mens Stabæk gæster Viking. Kampene spilles søndag den 26. november.

Topscorerlistens top-3

  1. Nicklas Bendtner, Rosenborg (19 mål)
  2. Ohi Omoijuanfo, Stabæk (17 mål)
  3. Björn Sigurdarson, Molde (14 mål)