Tilhænger blev 'dagens helt' da han afløste skadet dommer

En Norwich-tilhænger blev lørdag pludselig en del af dommerkorpset, da en af linjedommerne i kampen mellem Norwich og Preston blev skadet.

Lørdagens kamp mellem Norwich City og Preston North End på Carrow Road i den engelske Championsship har fået langt mere opmærksomhed end normalt. 

Kampen sluttede uden en vinder, men det var ikke det uafgjorte resultat, der efterfølgende har trukket overskrifter i medierne. Opmærksomheden skyldes i stedet, at Norwich-tilhængeren David 'Spud' Thornhill i de døende minutter pludselig blev en del af dommerkorpset. 

- Okay, så vi har fået en lokal dommer ned for at klæde om, så han kan agere som fjerdedommer i kampens afslutning. Tag altid dine støvler med, skriver Norwich på Twitter. 

I kampens 84. minut måtte kampen nemlig afbrydes, fordi den ene linjedommer Mark Jones måtte trække sig med en skade. Det betød, at kampens fjerdedommer, Andy Davies, måtte tage træde til som linjedommer - og så manglede de pludselig en fjerdedommer. 

Kampens hoveddommer, Tim Robinson, overvejede i en kort overgang at aflyse kampen eller vente på en erstatning udefra, men alt det blev slet ikke nødvendigt.

En lokal tilskuer, der tilfældigvis har dommerkort, meldte sig fra tribunen. Få minutter efter stod han på sidelinjen, og iført en officiel jakke og jeans kunne han agere fjerdedommer i kampens afsluttende minutter. 

- En lokal dommer er blevet kaldt ned fra tribunen for at erstatte fjerdedommeren. Hvis han ikke gjorde det, ville kampen blive aflyst. En ægte lokal helt, skriver BBC-journalist Marc Webber på Twitter

Mens situationen blev modtaget med begejstring blandt tilskuerne, så var sagen en anden hos de to trænere, der begge synes, det var unødvendigt. 

- Tidligere skulle der bare tre dommere til for at kunne spille fodbold. Måske er jeg bare lidt gammeldags, men jeg vil mene, at kampen kunne spilles til ende med én dommer og to linjedommere uden problemer. Men der er nogle regler, og dem skal vi acceptere, siger Norwich-træner, Alex Neil, til BBC

Lokal dommer og glødende Norwich-tilhænger

Opgørets nye fjerdedommer skulle vise sig at være David Thornhill, der udover at være lokal dommer også er glødende Norwich-tilhænger og har fulgt 'kanariefuglene' på Carrow Road siden 1982. 

- Den lokale dommer, der meldte sig som fjerdedommer til kampen mellem Norwich og Preston, er David 'Spud' Thornhill, som også var med i dagens kampprogram i et faninterview, skriver journalisten Marc Webber på Twitter. 

Norwich-tilhængeren har tidligere været i medierne, hvor han har fortalt om sit forhold til fodboldklubben fra det østlige England. Lørdag var han sågar med i det officielle kampprogram til kampen, da han havde medvirket i et faninterview. 

David 'Spud' Thornhills umiddelbart eneste opgaver var at vise, hvor lang tid, der var lagt til og stå for udskiftningen af udeholdets Paul Huntington, der blev erstattet af Tom Clarke. 

Tog de sociale medier med storm

Den ekstraordinære situation vakte stor begejstring på tilskuerpladserne og især på de sociale medier, hvor brugerne hurtigt bed mærke i den opsigtsvækkende erstatning. 

- Utrolige scener på Carrow Road. Linjedommeren er blevet skadet, så en Norwich-fan, der er kendt som 'Spud' og bærer jeans, er nu den nye fjerdedommer, skriver Peter Saull på Twitter. 

- Så det ser ud til, at @Spud1902 er gået ned i tunnellen for at blive fjerdedommer. Hvilken verden, skriver journalisten Michael Bailey på Twitter. 

Kampen sluttede 1-1 på mål af James Maddison og Tom Barkhuizen. Resultatet betyder, at Preston holder fast i 13.-pladsen i den næstbedste række i England - én plads foran Norwich.