IOC udelukkede Mutko: UEFA og FIFA beskytter ham

Mens IOC udelukkede Vitaly Mutko på livstid fra OL, så vil Uefa og Fifa ikke umiddelbart straffe russeren.

Vitaly Mutko, der er Ruslands vicepremierminister, fik tirsdag livsvarig karantæne fra OL af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), men den straf har ingen indflydelse på hans involvering i fodbold-VM.

Det fastslår Alexei Sorokin, det russiske medlem i den eksekutive komité i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), torsdag.

Mutko står i spidsen for den komité, der leder VM-slutrunden i Rusland næste år, og det skal han ifølge Sorokin have lov til.

- Det har ingen forbindelse til fodbold. Mr. Mutko er formand for den lokale organisationskomité, siger Sorokin til AFP.

- Vores mål forbliver det samme, og det er at levere det mest succesfulde VM i historien, siger han.

Sorokin henviste desuden til Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), som også har meddelt, at IOC-dommen til Mutko ikke har indflydelse på VM.

Mutko blev tirsdag aften udelukket fra OL på grund af sin indblanding i dopingskandalen i Rusland i forbindelse med vinter-OL i Sotji i 2014.

Tidligere torsdag meddelte Mutko, at han var klar til at træde tilbage. Men den tidligere russiske sportsminister sagde dog ikke fra hvilken post. Han er også præsident i Det Russiske Fodboldforbund.

Uefa-præsident Aleksander Ceferin blev også spurgt til Mutko efter mødet i schweiziske Nyon.

- Det er ikke et tema, der har været på dagsordenen, konstaterer Ceferin.