Fodbold

Brøndby ønsker ny aftale med DBU

Troels Bech og Brøndby vil have mulighed for at sige nej til landstræneren, hvis han vil udtage spillere uden for FIFA-terminerne. Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

Sportsdirektør Troels Bech finder det uhensigtsmæssigt, at Brøndby afgiver spillere til DBU's Ligalandshold i januar kort tid inden derbyet mod FCK

Mandag formiddag vil landstræner Åge Hareide offentliggøre sin trup til ligalandsholdsturen til Abu Dhabi den 6. januar.

Superligaens førerhold, Brøndby, kan med stor sandsynlighed se frem til at få flere af sine profiler med. Det er både godt og skidt.

- Det glæder os selvfølgelig, at vi har spillere, der er så dygtige, at de udtages til de danske landshold, fortæller sportsdirektør Troels Bech til TV 2 SPORT.

- Men det er uhensigtsmæssigt, at det netop sker i en sæson, hvor turneringen starter så tidligt, og det tager aftalen med Divisionsforeningen ikke højde for, fortsætter Brøndbys sportsdirektør.

De sidste par år har DBU grundet dårlig økonomi ikke udtaget spillere til en ligalandsholdstur, hvilket ellers var fast kutyme i flere år under Morten Olsens ledelse.

FCK kan beholde spillerne i klubben

Men aftalen mellem Superligaklubberne og DBU er ikke blevet ændret inden genindførelsen af ligalandsholdsturen, og derfor er der ikke taget højde for, at Superligaens turneringsopstart er så tidligt som den er efter vinterpausen.

- Og når vi så ovenikøbet har en pokalkamp mod FC København den 4. februar, så bliver det tydeligt, at vi skal have set, om der ikke skal et forbehold ind i en eventuel ny aftale med DBU, forklarer Troels Bech.

Netop FC København slipper for at frigive spillere til turen i januar.

- DBU udtager ikke vores spillere, fordi vi er klar til at spille i Europa efter nytår, fortæller FC Københavns pressechef Jes Mortensen til TV 2 SPORT.

Et kig på stillingen i Superligaen viser med al tydelighed, at netop pokalturneringen kan blive særdeles vigtig for FC Københavns ambitioner om at komme til at spille europæisk fodbold i næste sæson. Derfor får pokalkampen den 4. februar en overordentlig stor betydning, og i FCK er der tilfredshed over, at man ikke skal afgive spillere til ligalandsholdsturen.

I Brøndby må man nøjes med at håbe på, at klubben selv kommer i samme situation på et tidspunkt.

- Vi håber da også, at vi bliver så dygtige, at vi ikke behøver afgive spillere til ligalandsholdets ture i januar, fordi vi skal spille europæisk, fastslår Troels Bech.

DBU oplyser, at truppen til ligalandsholdsturen den 6. januar og 10 dage frem bliver en kombineret samling af landsholdsspillere og U21-landsholdsspillere.