Fodbold

Her er Hareides ligalandshold

Åge Hareide og ligalandsholdet rejser til Abu Dhabi den 6. januar.

Åge Hareide har udtaget truppen til den ligalandsholdstur, der venter i starten af 2018.

Som et led i forberedelserne til sommerens VM-slutrunde samler landstræner Åge Hareide et ligalandshold, der rejser til Abu Dhabi den 6. januar.

Her venter en træningslejr på 10 dage, hvor en blanding af unge talenter og mere rutinerede spillere får mulighed for at vise sig frem med henblik på at spille sig ind i VM-varmen.

Truppen er udtaget i samarbejde med 21-landstræner Niels Frederiksen. Holdet består primært af Superligaspillere, men også Rosenborg-spillerne Jacob Rasmussen og Mike Jensen samt Malmö-profilerne Anders 'AC' Christiansen og Lasse Nielsen er med. 

Mike Jensen og Jacob Rasmussen spiller til daglig med Nicklas Bendtner, der har spillet sig ind i landsholdslejren dette efterår. Det er grunden til, at Bendtner ikke skal med på turen til Abu Dhabi. 

- Nicklas Bendtner bliver hjemme, fordi jeg kender alt til ham. Mike Jensen ville gerne med, for han har ikke vist sig så meget frem i landskampe, så det får han muligheden for nu, siger Åge Hareide ifølge ritzau.

Holdets alderspræsident er Jakob Poulsen fra FC Midtjylland. Den 34-årige midtbanestrateg har tidligere spillet 35 kampe på A-landsholdet.

FC København er ikke repræsenteret med en eneste spiller. Det skyldes, at københavnerne har kvalificeret sig til knockout-kampene i Europa League efter nytår. For at kunne forberede sig bedst muligt til kampene mod Atlético Madrid i midten af februar slipper FCK for at give spillere fri til ligalandsholdsturen. 

I Abu Dhabi skal ligalandsholdet møde Sverige, og så arbejder DBU allerede nu på at arrangere endnu en kamp på turen. 

Holdet vender hjem til Danmark den 16. januar.

Hele truppen

Målmænd: Frederik Rønnow, Jesper Hansen, Jeppe Højbjerg

Forsvarer: Rasmus Nissen, Jens Martin Gammelby, Victor Nelsson, Lasse Nielsen, Jacob Rasmussen, Kian Hansen, Mads ’Mini’ Pedersen, Jakob Ahlmann

Midtbanespillere: Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Mike Jensen, Anders Christiansen, Jakob Poulsen, Nikolai Laursen

Angribere: Robert Skov, Mikael Uhre, Jannik Pohl, Kasper Junker, Mikkel Duelund, Bashkim Kadrii