Fodbold

665 dage efter han skiftede klub, spiller Emil Berggreen omsider

Der skulle gå over 21 måneder, før Emil Berggreen fik debut for Mainz 05. Tirsdag var han for første gang i startopstillingen i Bundesligaen.

665 dage.

Så lang tid gik der fra Emil Berggreen skiftede til Mainz 05, til han fik sin debut. Men nu er den danske angriber omsider tilbage på grønsværen og har fået spilletid i fire kampe i træk.  

Tirsdag aften blev det for første gang til 90 minutter for sin tyske klub og Berggreen markerede dermed endnu engang, at næsten to år plaget af skader har nået sit endeligt for den 24-årige angriber.

- Jeg er meget glad for, at jeg nu er tilbage og scorer mål, for det er jo det, jeg vil, siger Emil Berggreen til TV 2 SPORT.

Erstattede landsmand

I den første halvdel af kontraktperioden med den tyske klub har der ikke været meget at juble over for danskeren.

Men i slutningen af november kom debuten så. 665 dage efter han blev præsenteret i klubben erstattede Berggreen landsmand Viktor Fischer i en kamp mod Freiburg og trådte sine første skridt som Bundesliga-spiller. Siden er det blevet til 181 minutter, to mål og et oplæg i fire kampe.  

- Skaderne er lykkeligt overstået, og når man har prøvet at være igennem hårde perioder, sætter man jo mere pris på det, når man er oppe igen, siger den tidligere Brønshøj- og Hobro-spiller.

Berggreen skiftede fra Eintracht Braunschweig til Mainz 05 den 31. januar 2016. Det var dengang, Superligaen bestod af 12 hold, Åge Hareide endnu ikke havde debuteret som dansk landstræner, og FC Helsingør blot var oprykker i første division.

For meget er sket siden den høje angriber satte sin underskrift på en kontrakt frem til sommeren 2019.

Nød de få fridage

Over 70 kampe har Mainz 05 spillet siden slutningen af januar 2016 og frem til november i år, uden at det altså blev til et eneste spilleminut for Berggreen. 

For mens holdkammeraterne spillede i Europa League, Bundesligaen eller den tyske pokalturnering stod den på genoptræning for danskeren efter blandt andet en omfattende knæskade.

- Jeg havde masser af træningspas og få fridage, da jeg var skadet. Men det passede mig faktisk fint, for vi byggede rigtigt meget på, og jeg følte virkelig, at jeg gjorde det optimale. Jeg nød faktisk den måde, de tog hånd om det på og volumen af træningen, siger Berggreen om den længste skadesperiode i karrieren.

Men nu er Mainz' nummer 11 altså tilbage og en af dem træner Sandro Schwarz kan skrive på holdkortet.  

Præcis som han gjorde tirsdag aften mod Dortmund, hvor Emil Berggreen for første gang i karrieren begyndte en Bundesligakamp i startopstillingen.

- Han (Sandro Schwarz red.) synes, at jeg har været igennem en god udvikling, siden jeg kom tilbage fra min skade, og at jeg nu er der, hvor jeg skal være. Jeg er fuldstændig på lige fod med de andre angribere i konkurrencen om spilletid, siger Emil Berggreen til TV 2 SPORT.

Næste gang Emil Berggreen kan komme i kamp er på lørdag, hvor Mainz 05 møder Werder Bremen.