Fodbold

Nyt Superligastadion har en af de dårligste baner

Begge kunstgræsbaner i Superligaen modtager i gennemsnit dumpekarakterer af anførerne på de 14 mandskaber.

Fodboldspillerne i Superligaen vil helst spille på naturligt græs. De er ikke just begejstrede for at spille på kunstgræs. Det viser Spillerforeningens tilbagevendende undersøgelse om Superligaens baner, hvor Silkeborgs spritnye Superligastadion 

Hvert år kårer Spillerforeningen sammen med Superligaens anførere Danmarks bedste bane - og dermed også den dårligste. 

Den endelige vinder kåres først i foråret, men efter efterårssæsonen står det klart, at den hidtil bedste bane er at finde i Aalborg.

I den tunge ende af tabellen er landets to kunstgræsbaner placeret. I de seks år, kåringen har eksisteret, er FC Nordsjællands kunstgræsbane blevet bedømt som Superligaens dårligste. 

Landets anden kunstgræsbane, som findes på Silkeborgs helt nye Superligastadion, er også placeret i den tunge ende. 

Det er ikke godt nok, at klubberne vælger det slidstærke kunstgræs, mener Thomas Lindrup, der er chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen.

- Spillerne optimerer på kost, søvn, behandling, træning og alt andet, de kan optimere på. De skruer på de mindste detaljer i jagten på den gode præstation. 

- Jeg må bare sige, at jeg synes ikke, det er i orden, at de bliver budt de forhold, når de skal udføre deres arbejde. Banerne bør prioriteres - for spillernes og spillets skyld, siger Lindrup i en pressemeddelelse.

Da Silkeborgs hjemmebane var beklædt med græs, befandt den sig i top-3 i målingen på samme tid sidste år. 

Med en gennemsnitsbedømmelse på 4,50 ligger AaB's bane alene i front foran henholdsvis Brøndby Stadion, der blev kåret til Danmarks bedste bane i sidste sæson, samt FC Midtjyllands bane, der løb med hæderen sæsonen forinden.

- Banerne er fodboldspillernes arbejdsplads. Det er spillernes kontor. Gode baner giver både gode forhold for spillerne og bidrager positivt til produktet. Det vinder alle på.

- Det er professionel fodbold, og spillerne yder en enorm indsats for konstant at blive bedre. Det kræver, at de også har gode rammer for at videreføre den indsats på banen, siger Lindrup.

Bedømmelser efter efterårets sidste kamp 

 1. Aalborg Portland Park (AaB): 4,50.

 2. Brøndby Stadion (Brøndby): 4,40.

 3. MCH Arena (FC Midtjylland): 4,30.
 4. Sydbank Park (Sønderjyske): 3,89.
 5. Ceres Park (AGF): 3,67.
 6. BioNutria Park Randers (Randers FC): 3,63.
 7. Ewii Park (OB): 3,50.
 8. Lyngby Stadion (Lyngby): 3,12.
 9. Telia Parken (FC København): 3,00.
 10. DS Arena (Hobro): 2,75.
 11. Casa Arena Horsens (AC Horsens): 2,56.
 12. Helsingør Stadion (Helsingør): 2,40.
 13. Jysk Park (Silkeborg): 2,33.
 14. Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 2,30.