Fodbold

Beckhams kommende hold udvider ejergruppen

Den tidligere stjernespiller har fået flere rigmænd med i projektet om at placere et MLS-hold i Miami.

Det engelske fodboldikon David Beckham har fået sig en ny trio af partnere til en kommende fodboldklub i Miami, der efter planen skal spille i den bedste amerikanske fodboldrække, MLS. 

Det er mere end tre år siden, at den tidligere Real Madrid-stjerne første gang afslørede sine planer om at oprette et MLS-hold i Miami.

MLS oplyser torsdag, at man har godkendt de nyeste medlemmer af ejerskabsgruppen, som Beckham er frontfigur for. 

Der er tale om Jorge og José Mas, der er topchefer i telegiganten MasTec, og den japanske entreprenør og grundlægger og øverste chef af SoftBank, Masayoshi Son.

I forvejen var David Beckham i ejergruppen med topchef for telegiganten Sprint Marcelo Claure og den kendte rigmand Simon Fuller.

Nu mangler klubben bare et sted at placere sit stadion. Tidligere på året kom ejerne et skridt tættere på at opfylde det krav.

I juni blev salget af en byggegrund, der skal bruges til et nyt stadion, godkendt. 

Det nye stadion skal efter planen have plads til 25.000 tilskuere. Det vil blive placeret i bydelen Overtown.

Men Miamis lokalpolitiske struktur er en kompliceret størrelse. Der mangler således fortsat en del papirarbejde, før Beckhams MLS-eventyr endeligt er en realitet.

- Det her projekt er det mest komplicerede, vi nogensinde har prøvet, siger MLS-komissær Don Garber ifølge nyhedsbureauet AFP.

Beckham skiftede i 2007 fra Real Madrid til LA Galaxy, der også spiller i MLS. 

Aftalen blev delvist indgået med den amerikanske liga. MLS så David Beckham som en spiller, der kunne udbrede ligaens popularitet.

Kontrakten mellem englænderen og MLS indeholdt blandt andet en mulighed for at købe en ny klub ind i ligaen.

MLS gennemgår disse år en stor udvidelse. I 2018 bliver Los Angeles FC klub nummer 23 i ligaen. Efter planen skal Miami være hjemsted for klub nummer 24. Efter planen vil to yderligere hold blive oprettet.

David Beckham spillede på topniveau i Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan og Paris Saint-Germain.