Fodbold

Danmark hædres for et år uden nederlag

Det danske fodboldlandshold slutter 2017 som nummer 12 på FIFA's rangliste. I år har holdet hentet flest ranglistepoint af alle.

Torsdag har det internationale fodboldforbund (FIFA) offentliggjort årets sidste verdensrangliste, og i den forbindelse er der hæder til Åge Hareides mandskab.

Herrelandsholdet løber med prisen 'Mover of the Year' efter at have scoret 456 ranglistepoint i dette kalenderår. Det er flest point af alle 211 landshold på ranglisten.

Christian Eriksen og co. har ikke tabt en kamp i 14 måneder og slutter 2017 som nummer 12 på FIFA's rangliste. For et år siden lå Danmark placeret som nummer 46.

I april i år dumpede Danmark ned som nummer 51, hvilket er holdets dårligste placering på ranglisten nogensinde, men så kom opblomstringen.

Danmark besejrede Polen 4-0 i Parken i september, og det hele kulminerede med 5-1-sejren over Irland i Dublin i november, som gav adgang til VM-slutrunden til sommer.

Tyskland topper listen

Fra den 23. november til den 21. december er der ikke sket ændringer i top-35 på FIFA's rangliste.

Derfor er Tyskland fortsat placeret som nummer 1 foran Brasilien, Portugal og Argentina. Belgien indtager den sidste placering i top-5.

På 11.-pladsen ligger Peru, som Danmark er i gruppe med ved VM i Rusland. De øvrige hold i Danmarks gruppe, Australien og Frankrig, ligger henholdsvis nummer 38 og 9 på ranglisten.