Fodbold

Kasper Schmeichel nævnes som Liverpool-kandidat

Kasper Schmeichel er 31 år og har siden 2011 spillet i Leicester. Her har han haft mest at smile af, da klubben sensationelt vandt Premier League i 2016. LEE SMITH / Scanpix Denmark

Er tiden inde til, at Liverpool henter en kvalitetsmålmand? Det mener flere eksperter efter fredagens kamp mod Arsenal.

Liverpools 3-3-kamp mod Arsenal fredag aften har vækket spekulationerne om, hvorvidt Liverpool snart henter en målmand til live igen.

Belgiske Simon Mignolet havde nemlig ikke sin bedste dag i Liverpool-målet, hvor han især på Granit Xhakas langskudsmål til 2-2 så skidt ud.

- Han fejlbedømte den (bolden, red.). En hånd nummer to ville have hjulpet på det, men sådan er det nu engang. Man behøver ikke at gøre et stort nummer ud af det, sagde Liverpool-manager Jurgen Klopp til Sky Sports om situationen efter kampen.

Han kan om nogen sætte forsvaret på plads, hvis de ikke gør det ordentligt

Kasper Lorentzen om Kasper Schmeichel

At man ikke skal gøre et stort nummer ud af det, er flere i fodboldmiljøet uenige i.

- Indtil de (Liverpool, red.) finder en kvalitetsmålmand, kan de ikke udfordre topholdene, lyder konklusionen fra Liverpool-legenden og nuværende fodboldekspert Jamie Carragher ifølge The Telegraph.

Han bakkes op af den anerkendte sportsjournalist fra ESPN Mark Ogden, som tidligere er blevet kåret som årets sportsjournalist i Storbritanien.

- Klopp har givet Mignolet nok chancer, og den tidligere Sunderland-keeper har ikke vist tilstrækkeligt til at tilbagebetale sin managers tiltro, lyder det fra Ogden i sin klumme på ESPN.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen mener også, at det er tid til handling hos traditionsklubben. Det er dog ifølge ham ikke udelukkende Mignolets skyld, at Liverpool bliver ved med at lukke dumme mål ind.

- Forsvaret også sin del af ansvaret. Det er en balance, om man skal hente nye spillere ind. Man kan godt handle, men man skal også have det til at fungere. Når det er sagt, så har Liverpool brug for en målmand, som kan være kampafgørende, lyder det fra Lorentzen.

Schmeichel er en mulighed

Men hvem er så løsningen på problemet? Flere kandidater nævnes, og en af dem er den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel, som til daglig står for Leicester i Premier League.

- Schmeichel er meget verbal som sin far. Han kan om nogen sætte forsvaret på plads, hvis de ikke gør det ordentligt, siger Lorentzen, som også ser Liverpool og den 31-årige dansker som et godt match.

- Udover sine hænder er han god med fødderne. Han kan lægge de der ’sydamerikanske’ udspark, sætte spillet hurtigt i gang og samtidig være præcis i igangsætningen. Den kompetence ville passe godt til Liverpools omstillingsspil. Så der er ingen tvivl om, at Schmeichel ville passe godt ind hos Liverpool.

Også uden for Danmark taler de - igen - om Kasper Schmeichel som en mulig Liverpool-keeper.

- Kasper Schmeichel fra Leicester er en kandidat, som har bevist sig både i Premier League og i Champions League, at han er en stærk kommunikator, som vil kunne hjælpe med at udjævne Liverpools defensive fejl, siger ESPN’s Mark Ogden.

Til januar må holdene igen handle, og i det vindue burde Liverpool ifølge Ogden kigge mod keepere som Stokes Jack Butland, Manchester United-reserven Sergio Romero, Sporting Lisabons Rui Patricio eller Atletico Madrids Jan Oblak – og altså Kasper Schmeichel.