Fodbold

Liverpool henter verdens dyreste forsvarsspiller

Virgil van Dijk er omsider blevet enige med Liverpool om et skifte og bliver verdens dyreste forsvarsspiller.

En af hovedpersonerne i sommerens transfervindue Virgil van Dijk har fundet en ny klub.

Og det bliver Liverpool, som har vist stor interesse for Southampton-spilleren i de seneste seks måneder. Skiftet endte med at gå i vasken i sommer, da Liverpool trak sig, efter Southampton havde truet med at indbringe Liverpool til Premier League for brud på reglerne.

Men nu skriver Liverpool i en pressemeddelelse på sin hjemmeside, at de er blevet enige med forsvarsspilleren om en aftale. Den 26-årige hollænder vil officielt skifte til klubben 1. januar 2018 og vil få trøjenummeret fire i Liverpool.

– I dag er en stolt dag for både mig og min familie, da jeg skifter til en af verdens største klubber, skriver Virgil van Dijk på sin Twitterprofil.

Nægtede at træne i sin klub

Liverpool har ikke offentliggjort nogen købssum, men Southampton skriver på sin hjemmeside, at det er en sum, der er nok til at gøre van Dijk til verdens dyreste forsvarsspiller.

Britiske medier som The Telegraph, The Guardian og BBC er enige om, at Liverpool har måtte punge ud med 75 millioner pund. Svarende til cirka 630 millioner kroner.

Da skiftet til Liverpool ikke blev en realitet i sommer, nægtede Virgil van Dijk at træne i Southampton.

Derfor fik han først spilletid i sjette runde i Premier League. Desuden har han i de seneste tre kampe ikke været på banen for Southampton.

Virgil van Dijk har udover Southampton tidligere spillet for Celtic og Groningen.