Fodbold

3 danskere blandt verdens 100 bedste fodboldspillere

Christian Eriksen er en af tre danskere på Marcas liste over de 100 bedste fodboldspillere. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Christian Eriksen rangerer som den bedste dansker på Marcas liste over klodens 100 bedste fodboldspillere i år 2017.

Den spanske sportsavis Marca har fundet plads til hele tre danskere på avisens årlige liste over de bedste fodboldspillere.

Ikke overraskende er Christian Eriksen rangeret som den bedste dansker. Han er placeret som nummer 70 på listen over de spillere, der har imponeret mest i det forgangne år.

Marca fremhæver både Eriksens præstationerne på det danske landshold og i Premier League-klubben Tottenham.

Især på landsholdet har Eriksen spillet en hovedrolle. I kvalifikationen til VM 2018 scorede midtbanedirigenten hattrick i den afgørende playoff-kamp på udebane mod Irland, hvor Danmark endte med at vinde hele 5-1.

Ud over Christian Eriksen er landsholdskollegaerne Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen også med på listen. De rangerer som nummer 90 og 92.

Flest Real-spillere i top-10

Marca, der holder til i den spanske hovedstad, Madrid, har lidt overraskende ikke valgt Ballon d’Or-vinderen Cristiano Ronaldo som verdens bedste spiller. Til gengæld er han og tre holdkammerater fra Real Madrid at finde i top-10.

  1. Lionel Messi, Barcelona
  2. Cristiano Ronaldo, Real Madrid
  3. Isco, Real Madrid
  4. Harry Kane, Tottenham
  5. Luka Modric, Real Madrid
  6. Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain
  7. Gianluigi Buffon, Juventus
  8. Neymar, Paris Saint-Germain
  9. Sergio Ramos, Real Madrid
  10. Kevin de Bruyne, Manchester City

Tirsdag aften spiller Christian Eriksen sin første kamp i 2018, når Tottenham møder Swansea på udebane. Det er et hold, Eriksen tilsyneladende har det godt mod. 

Danskeren har været involveret i 10 mål i de seneste 8 kampe mod Swansea. Han har tilmed scoret i de seneste tre opgør på Liberty Stadium.