Tidligere Morten Olsen-assistent og EM-succestræner drager til Kina

Peter Bonde og Nils Nielsen skal sammen træne Kinas U19-kvindelandshold det næste år.

To velkendte trænernavne rejser på eventyr sammen.

Det næste år skal de tidligere danske kvindelandstrænere Peter Bonde og Nils Nielsen træne Kinas bedste fodboldkvinder i U19-årgangen.

- Kære FB-venner! Efter en meget "følelsesrig" december måned med flere store begivenheder, så drager jeg til Kina i morgen, hvor jeg det næste år skal træne Kinas U19-kvindelandshold sammen med Nils Nielsen, som skal være min assistent, skriver Peter Bonde i en opdatering på Facebook tirsdag.

- Jeg glæder mig både til udfordringen og til at arbejde sammen med Nils. Jeg har fået orlov fra Oure i et år, og jeg er meget glad for, at jeg kan vende tilbage dertil næste år. Pas godt på DK, og så ses vi måske i Beijing. Godt nytår til jer alle.

Kunne ikke sige nej

Peter Bonde fortæller videre til TV 2 SPORT, at jobbet i Asien ikke var planlagt, men da han fik et opkald fra Kinas kvindelandstræner, islandske Sigurdur Ragnar Eyjólfsson - også kaldt 'Siggi', var han ikke i tvivl.

- De vil gerne prøve at bygge noget nyt op i det kinesiske kvindeunivers, og så er der så nogle spillemæssige ting, de gerne vil have udviklet på, og der mente han (Sigurdur Ragnar Eyjólfsson, red.), at det var noget, som jeg kunne hjælpe ham med, siger Peter Bonde til TV 2 SPORT.

- Så har vi snakket frem og tilbage, og på et tidspunkt fik jeg også at vide, at jeg selv kunne vælge en assistent, og så spurgte jeg Nils, og han var frisk. Så tog vi ellers derud i slutningen af december og trænede lidt med nogle trænerinstruktører, holdt nogle præsentationer og møder og forhandlede lidt til sidst og ja, så lød det meget fornuftigt.

Den primære opgave for Bonde og Nielsen bliver at gøre U19-spillerne klar til U20-VM i Frankrig til august. Holdet er forsvarende asiatisk mester og dermed kvalificeret til slutrunden, der får deltagelse af 16 nationer.

Peter Bonde er ansat som træner for de bedste pigespillere på Oures fodboldakademi på Fyn. Han stod i spidsen for det danske kvindelandshold fra 2005-2006, inden han blev assistent for Morten Olsen på herrelandsholdet til og med 2016.

Nils Nielsen overtog Danmarks kvindelandshold i 2013 og førte det frem til de historiske EM-sølvmedaljer i Holland sidste år. Mindre end tre uger efter bedriften stoppede han som landstræner.