Fodbold

Fem danskere er på 'Nordens hold'

Christian Eriksen er for syvende år i træk at finde på 'Nordens hold', mens Kasper Schmeichel er valgt de seneste fire år. LEE SMITH / Scanpix Denmark

Tre danskere sidder på bænken, mens fem danskere er i startopstillingen på årets hold i Norden, som traditionen tro kåres af VG.

For første gang er den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic ikke at finde på 'Nordens hold'.

Den svenske superstjerne frister for tiden en plads på bænken i Manchester United, og derfor har det norske medie VG, som udvælger årets hold i Norden hvert år, kun fundet angriberen god nok til bænken på 'Nordens hold'.

Til gengæld har mediet fundet plads til fem danskere i startopstillingen. Det er flest af alle fra de nordiske lande. Tættest på kommer Sverige, som er repræsenteret med fire spillere. Island og Norge står for de sidste to spillere på holdet.

Fra Danmark er det Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Thomas Delaney, Pione Sisto og Christian Eriksen, som har fået plads på holdet.

På bænken er Danmark også repræsenteret med Riza Durmisi, Andreas Christensen og Nicolai Jørgensen.

Hver spiller på holdet har fået en begrundelse for, hvorfor de er blevet valgt. Her følger en oversigt over de danske spillere.

Kasper Schmeichel

- En ledertype for Danmark og for længst etableret som en god Premier League-målmand. Har holdt nullet i hver tredje Premier League-kamp de seneste fire år. Spillede sig frem til Champions League-kvartfinale med Leicester og er derfor et naturligt valg foran (Robin, red.) Olsen og (Rune Almenning, red.) Jarstein.

Simon Kjær

- Storspil i Fenerbahce gjorde ham eftertragtet i sommer. Endte i Sevilla, som er et af Spaniens mest ærgerrige hold med Kjær. Herlig type som har lagt nogle af sine nonchalante unoder bag sig. Tacklingsstærk, aggressiv og konstruktiv med bolden.

Thomas Delaney

- En drivende allroundspiller. Kan se tilbage på to hattrick i 2017: For Werder Bremen ude mod Freiburg og for Danmark ude mod Armenien. En af tre spillere, som er nomineret til årets danske fodboldspiller. Sikker mand på vores hold.

Pione Sisto

- Hurtige fødder, god teknik - nu også med slutprodukt. Den Uganda-fødte dansker har haft et strålende efterår i Celta. Toppede assistlisten i Spanien så sent som i december. Har også leveret nogle scoringer og er derfor blandt dem med flest målpoint i Spanien.

Christian Eriksen

- Har han fodbold-Europas dejligste oplæg? 11 mål og tre målgivende afleveringer på Danmarks vej mod VM - inklusiv et hattrick i playoffopgøret mod Irland. Hjernen og Harry Kane-oplægger i Tottenham. Kun Kevin De Bruyne havde flere assists i sidste sæson i Premier League.

Her kan du se de 11 spillere på holdet:

(4-1-3-1-1) Kasper Schmeichel – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Simon Kjær, Ludwig Augustinsson – Thomas Delaney – Gylfi Sigurdsson, Emil Forsberg, Pione Sisto – Christian Eriksen – Joshua King

Holdet ledes af Islands landstræner, Heimir Hallgrimsson, som har ført Island til landets første VM-slutrunde nogensinde.