Fodbold

- Han har så mange styrker, siger norsk ekspert om 'AC'

Andreas Christensen har været en fast mand i Chelseas midterforsvar, når han har været skadesfri. JOHN SIBLEY / Scanpix Denmark

TV 2 Norges Premier League-ekspert mener, at Andreas Christensen har været den bedste midterforsvarer i Chelsea i denne sæson.

I en alder af 21 år har Andreas Christensen allerede erobret en stamplads på det stjernespækkede Chelsea-mandskab.

Den danske midterforsvarer, som nu også er en fast mand i landsholdstruppen, har på et halvt år i klubben sendt David Luiz ud på bænken og onsdag aften fik han endnu engang fuld spilletid for holdet i kampen mod Arsenal.

Det er en imponerende bedrift, mener Simen Stamsø Møller, som er Premier League-ekspert for TV 2 Norge.

- Han har været den bedste midterforsvarer i Chelsea, siden han kom ind på holdet. Det kræver lidt at gøre det, som han har gjort. Jeg ville ønske, han var nordmand, siger norske Møller.

'Han har alt'

Ifølge en opgørelse fra det britiske medie BT Sport var Andreas Christensen den spiller i 2017, som havde den næstbedste afleveringspræcision (93,91 procent). Kun overgået af John Stones fra Manchester City med 95,16 procent.

Det er dog ikke kun med fødderne, at danskeren præsterer på højt niveau.

- Det er lidt sjælden for tiden at se en midterforsvarer, som har alt. Det har Christensen.

- Han har så mange styrker. Han har højden, han er hurtig og god med bolden. Han læser spillet godt og ser rutineret ud. Han er gået ind og spillet godt med den største selvfølgelighed, lyder vurderingen fra Simen Stamsø Møller.

Andreas Christensen kom til Chelsea 2013, hvor han nåede at gøre et enkelt indhop på førsteholdet, inden han i 2015 blev udlejet til Borussia Mönchengladbach i to år. I Bundesligaklubben blev han hurtig en stamspiller og var med til at spille flere Champions League-kampe.

Da den toårige aftale var udløbet havde han spillet 62 kampe, og klubben ville gerne beholde den unge dansker. Men Christensen røg retur til Chelsea, hvor udsigten til spilletid ikke så specielt god ud.

Et halvt år senere har Andreas Christensen dog spillet 16 ud af Chelseas 22 kampe i Premier League.