Fodbold

Helsingør henter forsvarsprofil fra FCN

FC Helsingør har skrevet kontrakt med Pascal Gregor, der kommer til FCH på en fri transfer fra FC Nordsjælland.

2018 kommer på nogle måder til at ligne 2017 for 23-årige Pascal Gregor.

Han skal stadig spille i en klub med FC foran navnet, og han skal stadig spille i Nordsjælland.

Men her stopper sammenligninger mellem 2018 og 2017 også for den unge forsvarsspiller.

23-årige Pascal Gregor rykker 30 kilometer længere mod nord og bytter FC Nordsjælland ud med FC Helsingør.

Det står klart, efter Gregor torsdag er blevet præsenteret af FC Helsingør som ny spiller i klubben. Pascal Gregor har fået en to-årig kontrakt.

Den nu tidligere FCN-profil kommer til lokalrivalerne fra Helsingør på en fri transfer, efter han i efteråret afviste at forlænge med FC Nordsjælland. 

I Helsingør er der naturligvis glade for deres nye mand i truppen.

- Der er jo tale om en vanvittigt dygtig spiller, der trods sin meget unge alder kommer med en kæmpe rutine, lyder det fra FC Helsingørs direktør Janus Kyhl.

Pascal Gregor er trods sine kun 23 år en erfaren herre med 124 førsteholdskampe for FCN, deraf over 100 i Alka Superligaen, samt to CL-kvalifikationskampe. Han har derudover spillet 13 U21-landskampe.

At det er lykkes for Helsingør at tiltrække en spiller med det CV kommer bag på Jonas Kyhl.

- Han har en fantastisk timing og er teknisk på et meget højt niveau, og for 24 timer siden troede jeg ikke, den her transfer ville kunne lade sig gøre. Det er en unik signing for en klub af vores størrelse, og jeg ved, der har været endog meget stor interesse for Pascal, fortæller Janus Kyhl i en pressemeddelelse fra Helsingør, hvor direktøren også understreger, at der er store forventninger til forsvarsspilleren.

- Han har købt ind på projektet heroppe med mange unge spillere med store ambitioner og et godt træningsmiljø, og det er vi glade og taknemmelige for. Jeg forventer så også, at han bliver en kæmpe profil for os, og bliver en vigtig brik i vores altoverskyggende målsætning for foråret, hvor vi skal spille os til endnu en sæson i Superligaen.

Også cheftræner Christian Lønstrup er begejstret for sin nye forsvarsspiller, som han har høje forventninger til.

- Gregor er et af de største forsvarstalenter i Danmark. Han kan spille alle fire pladser i en backkæde, han er god fysisk og med hovedet, han er aggressiv og fysisk stærk, og har et godt overblik. Det er en spiller fra en højere hylde, end vi er vant til, og han kommer til at være en kæmpe hjælp i forhold til at blive i Superligaen, og det er også et signal om, at vi som klub er kommet op på en højere hylde, end vi har været vant til.

Pascal Gregor kommer til FC Helsingør efter et turbulent 2017. I februar blev han knæskadet, og selv efter han blev klar igen efter sin skade, har han ikke spillet for FC Nordsjælland i 2017/2018-sæsonen.