Dansker er den første i dette århundrede, der scorer i fire af de største ligaer

16x9
Simon Kjær jubler over sin scoring mod Betis. Foto: CRISTINA QUICLER / Scanpix Denmark

Som den første spiller i dette århundrede har landsholdets anfører, Simon Kjær, opnået at score i Bundesligaen, Ligue 1, Serie A og La Liga.

Fodboldspilleren Simon Kjær gik formentlig i seng i en yderst trist sindsstemning lørdag aften i Sevilla.

Hans klub, Sevilla FC, tabte nemlig det intense lokalopgør mod bysbørnene fra Real Betis med 3-5 i La Liga. Og så endda hjemme på Ramón Sánchez Pizjuán. Det er én af de kampe, man bare ikke har lyst til at tabe.

Simon Kjærs mål

La Liga: 1

Bundesligaen: 3

Serie A: 5

Ligue 1: 1

Men når den 28-årige forsvarsspiller får nederlaget bearbejdet, så er der faktisk noget at glæde sig over for den blonde østjyde.

Da Simon Kjær kort før pausen udlignede til 2-2 med et kraftfuldt hovedstødsmål, skrev han sig samtidig ind i den nyere fodboldhistorie.

Således blev han med sit første mål i den spanske La Liga den første spiller i indeværende århundrede, der har scoret i både La Liga, den franske Ligue 1, den italienske Serie A og den tyske Bundesliga. Med andre ord har han scoret i fire af de fem største europæiske fodboldligaer.

 - Først og fremmest er det imponerende, at han har spillet i næsten alle de største ligaer. Men det er jo bare ekstra flot og imponerende, at han så også formår at score mål, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen om Simon Kjærs præstation og fortsætter:

- Det fortæller mig først og fremmest, at han er stærkt på standardsituationer og dermed yderst målfårlig gennem dødbolde. Men det fortæller mig selvfølgelig også, at han er typen, der har skiftet rigtig meget klub. Ellers ville det jo ikke kunne lade sig gøre.

Simon Kjærs klubber i Europa

- 2008-2010: Palermo, Serie A i Italien

- 2010-2013: VfL Wolfsburg, Bundesligaen i Tyskland

- 2011-2012(leje): AS Roma, Serie A i Italien

- 2013-2015: Lille OSC, Ligue 1 i Frankrig

- 2015-2017: Fenerbahce, Tyrkiet

- 2017-: Sevilla FC, La Liga i Spanien

Den tidligere topangriber - og nuværende landsholdsassistent - Jon Dahl Tomasson har faktisk opnået noget nær det samme. Også han har scoret i fire af de fem største ligaer i Europa. Dog med Premier League i stedet for Simon Kjærs franske visit i Ligue 1.

Tomasson har scoret mål for Newcastle United (Premier League), Villarreal (La Liga), VfB Stuttgart (Bundesliga) og AC Milan (Serie A).

Og hvem ved? Måske kan den bare 28-årige Simon Kjær nå at få fuld plade med et skifte til Premier League i fremtiden.

- Ja, det kan jeg sagtens se. Hvis han går benhårdt efter et skifte til Premier League, så er det bestemt en mulighed. Og så skal han også nok få scoret, siger Kasper Lorentzen.

Det vil i så fald sende Simon Kjær ind i en yderst eksklusiv klub. Det er nemlig kun den rumænske legende Florin Răducioiu, der tidligere har opnået at score i de fem største europæiske fodboldligaer. Simon Kjær vil dog i så fald blive den eneste spiller til at have opnået det i dette århundrede.

Udover Florin Răducioiu er danske Christian Poulsen i øvrigt den eneste spiller, der har optrådt i alle fem store ligaer. Det lykkedes dog kun for Poulsen at score i Tyskland, Spanien og Italien.