Fodbold

Ekspert udfordrer norsk avis og sætter 'Nordens hold'

Simon Kjær og Emil Forsberg er begge på Kasper Lorentzens 'Nordens hold'. JONATHAN NACKSTRAND / Scanpix Denmark

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen giver her sit bud på det bedste hold med spillere udelukkende fra Norden.

Traditionen tro udvælger den norske avis VG hvert år årets hold i Norden, og i år var ingen undtagelse. Fem danske landsholdsspillere fandt vej til startopstillingen, mens tre andre danskere måtte tage plads på bænken.

VG skal dog ikke stå alene med udtagelsen, hvorfor TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen har været i tænkeboks for at finde frem til sit bud på 'Nordens hold'.

Det følger herunder i en 4-3-3-formation, og der er blevet plads til syv danskere blandt de 11 startende. Sverige er repræsenteret ved tre spillere i startopstillingen, mens Island tager den sidste plads.

Ligesom VG har Kasper Lorentzen argumenteret for, hvorfor det netop er de spillere, han har valgt ud.

Udover de 11 startende har fodboldeksperten også peget på den bedste træner og trænerassistent samt syv udskiftningsspillere.

Kasper Schmeichel (Danmark)

Uden tvivl Nordens bedste målmand og med sit Champions League-eventyr sidste år, og den store indflydelse på Danmarks kvalifikation til VM i Rusland, tager han målmandsposten på 'Nordens hold'.

Simon Kjær (Danmark)

Den store forsvarsgeneral, som virkelig har løftet Danmark med anførerbindet på. Efter skiftet til Sevilla er hans spil med fødderne blevet væsenligt forbedret, og hans lange afleveringer begynder at ramme bedre.

Andreas 'AC' Christensen (Danmark)

En af de næste helt store spillere på det danske landshold. Han har ikke spillet meget på det danske landshold, men er kommet fra et succesrigt ophold i Mönchengladbach tilbage til Chelsea og tager os alle med storm i øjeblikket.

Andreas Granqvist (Sverige)

Forsvarskæmpen, anføreren og en fighter som blev kåret til årets spiller i Sverige efter ti års dominans af Zlatan Ibrahimovic. Spillede en vanvittig god og vigtig kamp i Milano, da Sverige kvalificerede sig til VM på bekostning af Italien.

Ludwig Augustinsson (Sverige)

Vi kender hans kvaliteter fra tiden i FC København, og med sine fire oplæg i kvalifikationen - flest fra en forsvarsspiller i kvalifikationen og flest for Sverige - har han haft en vigtig fod med i Sveriges kvalifikation.

Thomas Delaney (Danmark)

Den bedste boks-til-boks-spiller i Norden, som med sine hattricks for Danmark og Werder Bremen - og dertil lagt flere mål - kompenserer rigtig godt for vores andre midtbanespillere.

Christian Eriksen (Danmark)

Danmarks absolut bedste og vigtigste mand i VM kvalifikationen. Topscorer for Danmark og med en afgørende fod i over 70 procent af Danmarks mål gør det ham til en sikker mand på holdet. Her må man heller ikke glemme hans store indflydelse på Tottenhams hold.

Emil Forsberg (Sverige)

Sveriges svar på stjernen efter Zlatan. Scorer mål og er vel allerbedst til at lave oplæg. Vidunderlig elegant type, som ikke er til at komme udenom.

Gylfi Sigurdsson (Island)

Islands største stjerne og vigtigste spiller i kvalifikationen. Scorede fire mål og assisterede tre gange. En kaliber som ham kan man ikke komme udenom, selvom hele sæsonen måske ikke har været lige god.

Pione Sisto (Danmark)

Hans landskampe startede svagt, men han har langsomt hævet sit niveau. Specielt også på klubholdet Celta Vigo, hvor han i første halvår af denne sæson fører assistlisten i La Liga. Hans udfordringer er begyndt at ende med slutprodukter, som har gjort ham til en af stjernerne på Celtas hold.

Nicolai Jørgensen (Danmark)

Mange vil sige, at han ikke har været helt god for Danmark, men han blev topscorer i Æresdivisionen sidste sæson med 21 mål. Alene i kalenderåret 2017 lavede han 16 mål og otte assists. Og på trods af en mindre god sæsonstart for Jørgensen og Feyenoord i denne sæson har han stadig lavet syv mål og tre assists i efteråret.

Cheftræner

Heimir Hallgrimsson (Island)

Jeg kan ikke komme udenom en træner, som får Island kvalificeret direkte til VM med modstandere som Kroatien, Ukraine og Tyrkiet i kvalifikationsgruppen.

Assistenter

Janne Andersson (Sverige) og Åge Hareide (Danmark)

Sveriges bedrift, at ende foran Holland og slå Italien ud i playoff, mod Danmarks ubesejrede 2017 og en 4-0 sejr over Polen gør, at begge trænere får en assistentrolle på holdet.

Udskiftere

Robin Olsen (Sverige), Ragnar Sigurdsson (Island), Mikael Lustig (Sverige), Johann Berg Gudmundsson (Island), Joshua King (Norge), Alfred Finnbogason (Island), Zlatan Ibrahimovic (Sverige).