Fodbold

EM-billet på højkant: Her er Danmarks gruppe til Nations League

Fodboldlandsholdet skal møde Irland og Wales i turneringen Nations League, der kan kaste en plads ved EM i 2020 af sig.

Åge Hareide og hans danske fodboldtropper skal møde Irland og Wales, når det til efteråret går løs i den nye landsholdsturnering Nations League.

Det blev en realitet ved onsdagens lodtrækning i Lausanne.

- Jeg synes, Danmark ser ud til at have en god mulighed for vinde gruppen, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

- I Liga B kan Danmark hamle op med alle hold, men nu har landsholdet lige vist, at de sagtens kan håndtere Irland. Wales har nogenlunde samme niveau som Irland – måske er de lidt bedre, selv om de fejlede mod Irland i kvalifikationen til VM. 

Uefa Nations League

Nations League består af fire ligaer, der er delt op efter niveau. Holdene i hver liga er delt ud i en række grupper. 

Hver liga spiller om én billet til EM 2020. 

Gruppekampene i Nations League spilles inden EM-kvalifikationen. 

Herefter afvikles hele EM-kvalifikationen, inden de forskellige gruppevindere i Nations League spiller om en EM-billet. 

I Nations League kommer de bedste hold i Liga A desuden til at spille om en plads i Uefa Nations League Finals, som afholdes i juni 2019. 

Danmark var i det næstbedste lag - League B - i pot 3 med Nordirland, Tjekkiet og Tyrkiet, som man derfor ikke kunne trække.

Fra pot 1 kunne Danmark trække Østrig, Wales, Rusland og Slovakiet, og det blev altså Wales.

Sverige, Ukraine, Irland og Bosnien-Hercegovina var mulighederne fra pot 2, og her blev Irland trukket op til danskerne.

- Rejsemæssigt er det også en rigtig god pulje for Danmark, fordi de britiske øer ikke er så fjerne for os, siger Kasper Lorentzen.

Turneringen, der er lanceret for at afskaffe betydningsløse testkampe, har fire billetter til EM i 2020 på spil. EM i 2020 har blandt andre Danmark som vært.

Lykkes det ikke at kvalificere sig til EM igennem den velkendte kvalifikationsturnering i 2019, kan man således komme til EM via Nations League.

 - Jeg glæder mig til at se, hvordan de forskellige hold vil gribe turneringen an. Det kan blive en rigtig interessant turnering, hvis alle holdene stiller op med deres bedste hold, slutter Kasper Lorentzen.

Der vil være op- og nedrykning fra de fire lag, hver gang en Nations League-turnering er afviklet.

Gruppevinderne rykker op - bortset fra det bedste lag, hvor man ikke kan komme længere op - mens nationerne, der slutter sidst i grupperne, rykker ned, bortset fra det laveste niveau.