Fodbold

Nu bliver Beckham klubejer

David Beckham er officielt blevet tildelt et Major League Soccer-hold i Miami, men det er endnu uvist, hvornår det træder ind i ligaen.

Den tidligere engelske fodboldstjerne David Beckham er efter fire års arbejde nu officielt klubejer.

Beckham kommer til at stå i spidsen for et hold, der får base i Miami. Det offentliggjorde kommissæren for den amerikanske Major League Soccer-liga mandag.

David Beckhams kamp for at få et hold i MLS har været i gang i flere år, men det har langt fra været en nem proces for den tidligere fodboldspiller.

Ifølge den engelske avis The Guardian har han både haft problemer med at skaffe kapital og med at få tilladelse til at bygge et stadion i Miami.

Derfor er David Beckham da også glad for, at det endelig er lykkedes ham at få tingene på plads.

- Vi har haft en masse bump på vejen, og det har været frustrerende. Men nu er vi på et rigtig godt sted i processen, fortalte David Beckham til det amerikanske morgen-tv-show ’Good Morning America’. 

Ifølge nyhedsbureauet AFP er det dog stadig uvist, hvornår holdet er klar til at træde ind i den amerikanske fodboldliga.

Op til annonceringen har det dog været forventet, at det vil ske i 2020.

Beckham, der i særlig grad blev en legende i Manchester United, annoncerede sine planer om en MLS-klub allerede i 2014, og han har arbejdet for planerne lige siden.

Beckham nåede 115 optrædener på Englands A-landshold, inden han indstillede sin aktive karriere i 2013.