- Fischers skifte er en gave til Åge Hareide

16x9
Viktor Fischer skifter til FC København Foto: FCK.dk

KOMMENTAR: Viktor Fischer til FC København - godt for Fischer, godt for københavnerne, godt for Hareide. Det ligner et win-win-skifte. Fischer får garanteret spilletid, FCK får energi, engagement og en spiller der kan folde sig helt ud og løfte klubben, og landstræneren får en spiller, som han gerne vil have med til VM-slutrunden.

Viktor Fischer var en af de først valgte på Hareides landshold, da nordmanden tog over. Han fik syv kampe fra start, og blev så hængt lidt til tørre. Også fordi hans spilletid i engelske Middlesbrough var begrænset.

Og landsholdet fik et nyt udseende efter nederlagene til Polen og Montenegro. Der kom lidt mere tyngde (Andreas Cornelius) og lidt mere længde (Nicolai Jørgensen) til kampen, der blev forvandlingen - 4-1 i Kasakhstan. Og så så vi ikke meget mere til Viktor Fischer, bortset fra den ligegyldige venskabskamp i Tjekkiet og så nogle minutter mod Armenien efter skiftet til Mainz 05.

Fischers deltagende attitude har været noget for Åge Hareide og Jon Dahl-Tomasson. De vil se folk give sig 100 procent for holdet, for opgaven. Fischer præsenterede lige netop det, måske lidt i overkanten, for hans brug af kræfter kom ind imellem i vejen for hans egne evner eller holdkammeraternes. Og så var der det med den manglende spilletid - først i det engelske, siden i det tyske.

Viktor Fischer skiftede til Bundesligaen i sommeren 2017.
Viktor Fischer skiftede til Bundesligaen i sommeren 2017. Foto: DANIEL ROLAND / Scanpix Denmark

Nu er han tilbage i dansk fodbold, hvor han kun har spillet som konfirmand, for han kom, som så mange andre, til den “danske” fodboldskole i hollandske Ajax som ung teenager. Knægten fra Lyseng. Der spillede sig dertil via AGF og FC Midtjylland og en klar udstilling på det danske U-17 landshold. 

Viktor Fischer skal være med til at få FC København i vater - og det bliver formentlig en klar, defineret rolle. Det bliver i papirstørrelse på bekostning af Kasper Kusk - og uden ellers at drage sammenligninger, så får Ståle Solbakken mere galskab, mere tydelighed, en mere inkarneret spiller, en spiller med en særlig fodboldmæssig adfærd, der kan ruske op i kollektivet og på fantribunen. Hvis ellers Fischer lever op til Fischer.

Vi snakker om et stadigt talent, der blot er 23 år. I godt selskab med f.eks Nicolai Boilesen, som de var det i Ajax. Og ingen tvivl om, at Viktor Fischer vil det der med Superligaen, FC København - og landsholdet. Han lavede mål i hver tredje kamp som meget ung i Ajax - han har ikke scoret på klubhold siden. Men han har et særligt drive, som Solbakken skal få sat i ramme. 

Fischer er med klubskiftet kommet et skridt nærmere VM-truppen. Og det vil glæde Åge Hareide.