Fodbold

Spillerforeningen vil beskytte Lyngby-spillerne

Spillerforeningen holdt onsdag møde med konkurstruede Lyngbys spillere. Foreningen vil beskytte spillerne.

Spillerne i den konkurstruede fodboldklub Lyngby fra Alka Superligaen holdt onsdag møde med deres fagforening, Spillerforeningen.

På mødet blev der talt om, hvordan spillerne skal forholde sig til, at de ikke har fået udbetalt deres løn for januar. Spillerforeningens direktør, Mads Øland, fortæller følgende om situationen: 

- Vi vil i denne vanskelige situation rådgive spillerne i Lyngby Boldklub, og vi er løbende i dialog med dem. Uanset at vi alle håber det bedste for Lyngby Boldklub, så skal vi selvfølgelig beskytte spillernes krav og muligheder, hvis det skulle ende med en konkurs, siger han.

Lyngby forsøger i øjeblikket at sikre økonomiske midler, så klubben kan afværge sin anden konkurs i dette årtusind.

Spillerne har ikke besluttet sig

Spillerne har ikke fået udbetalt løn for januar, og nu er det op til dem selv, hvad de vil gøre. Det fortæller Lyngby-spiller Mathias Tauber til TV 2 SPORT. De har holdt møde blandt spillerne.

- Vi taler sammen i truppen om, hvad vi synes, er fair og rimeligt. Vi talte om, hvordan vi er dækket ind, hvad vi skal gøre, hvad vi skal reagere på, og hvad vi ikke skal reagere på.

Hvis en spiller sender et påkrav til Lyngby, har klubben tre hverdage til at udbetale lønnen.

Gør I det (sender påkrav, red.) torsdag, hvis der ikke er gået løn ind?

- Det afhænger lidt af flere forskellige ting. Vi taler sammen i truppen om, hvad vi synes er fair og rimeligt. Vi taler sammen om, hvad det har af konsekvenser for ting inden på banen, hvis det viser sig, at vi bliver reddet alligevel. Så det har vi ikke lagt os helt fast på endnu.

Lyngby gik konkurs i december 2001, og dengang blev klubben tvangsnedrykket til Danmarksserien.