Fodbold

FC Midtjylland sælger spiller for største beløb i Superligaens historie

FC Midtjylland har natten til onsdag solgt den norske angriber Alexander Sørloth til Crystal Palace for et stort millionbeløb.

Det har været længe undervejs, men nu er det ganske sikkert. Klokken 1:05 natten til torsdag kom papirarbejdet endelig på plads.

Superligaens førerhold FC Midtjylland sælger den norske komet Alexander Sørloth til Crystal Palace i Premier League med øjeblikkelig virkning. Han har skrevet under på en kontrakt til sommeren 2022.

- Crystal Palace var villige til at give et exceptionelt stort beløb for at få Alexander til klubben, og et salg i den størrelsesorden kunne vi ikke afslå. Som virksomhed må vi udvise lederskab og agere ansvarligt i en sådan situation, og salget giver et økonomisk fundament og stabilitet til at videreudvikle FC Midtjylland, siger administrerende direktør Claus Steinlein til klubbens hjemmeside.

Udover Sørloth har FC Midtjylland også solgt Rasmus Nissen og Filip Novak for store millionbeløb. Noget der kan mærkes på bundlinjen, siger Steinlein.

- I dette vindue har vi solgt spillere, som forventeligt vil generere langt over 200 millioner kroner til FC Midtjylland. En historisk bedrift. Det er en stor dag for FC Midtjylland, og vi er stolte af at levere det med afstand største salg i Superligaens historie, beretter administrerende direktør Claus Steinlein.

Sørloth får trøje nummer 9, og han glæder sig over skiftet.

- Det er en stor klub med ambitioner, en god klub, som tager sig af sine spillere. Det føles fantastisk. Det er en drøm, der kommer til virkelighed at spille i Premier League. Det har jeg drømt om, siden jeg var seks år gammel, siger nordmanden til Crystal Palaces hjemmeside.

Hverken FC Midtjylland eller Crystal Palace vil oplyse om beløbet, men ifølge flere medier er der tale om et stort millionbeløb, der gør handlen til det største salg i Superligaens historie. Ekstra Bladet beretter om et beløb på op imod 135 millioner kroner, såfremt diverse præstationsbonusser og klausuler opfyldes. BT fortæller om et beløb på 141 millioner kroner på samme vilkår.

Uden bonusser er beløbet angiveligt nede på 75 millioner kroner, der betales her og nu. Det er dog fortsat nok til at tangere det hidtil dyreste salg i Superligaen, som FC København leverede, da klubben solgte Andreas Cornelius til Cardiff City i 2013.

FC Midtjylland hentede Sørloth fra Groningen i Holland i sommeren 2017 for en pris på omkring tre millioner kroner. Her har han scoret ti mål i 19 kampe for Herning-klubben.

Rygterne om Alexander Sørloths FCM-exit har svirret længe, men midtjyderne har gennem hele processen pointeret i skarpe vendinger, at man ønskede at beholde den norske bomber i bestræbelserne på at vinde det danske mesterskab.

Men meget kan naturligt nok ændre sig, når der er tale om den rette pris.

Crystal Palace møder Newcastle på søndag, hvor Sørloth kan få sin debut på hjemmebanen i det sydlige London.

Største salg fra Superligaen

 1. Ebbe Sand

  Transfersum: 38 millioner kroner.

  Angriber Ebbe Sand fra Brøndby IF til tyske Schalke 04 i 1999.

 2. Rasmus Nissen

  Transfersum: 41 millioner kroner.

  Forsvarsspiller Rasmus Nissen fra FCM til hollandske Ajax i 2018.

 3. Pione Sisto

  Transfersum: 45 millioner kroner.

  Kantspiller Pione Sisto fra FC Midtjylland til spanske Celta Vigo i 2016.

 4. Dame N'Doye

  Transfersum: 47 millioner kroner.

  Angriber Dame N'Doye fra FCK til russiske Lokomoiv Moskva i 2005.

 5. Christian Poulsen

  Transfersum: 52 millioner kroner.

  Midtbanespiller Christian Poulsen fra FC København til tyske Schalke 04 i 2002.

 6. Emre Mor

  Transfersum: 52 millioner kroner.

  Kantspiller Emre Mor fra FC Nordsjælland til tyske Borussia Dortmund i 2016.

 7. Daniel Amartey

  Transfersum: 54 millioner kroner.

  Forsvarsspiller Daniel Amartey fra FCK til engelske Leicester i 2016.

 8. Andreas Cornelius

  Transfersum: 65 millioner kroner.

  Angriber Andreas Cornelius fra FC København til engelske Cardiff i 2013.

 9. Daniel Agger

  Transfersum: 65,2 millioner kroner.

  Forsvarsspiller Daniel Agger fra Brøndby IF til engelske Liverpool i 2006.

 10. Alexander Sørloth

  Transfersum: 75 millioner kroner.

  Angriberen Alexander Sørloth fra FC Midtjylland til engelske Crystal Palace i 2018.

Kilde: Transfermarkt.com

I transfersummen tages der ikke højde for inflation. Den er udregnet efter dagskursen mellem euro og kroner i august 2018.