Fodbold

Spillerne i Lyngby har krævet at få løn udbetalt

Lyngby Boldklub har tre hverdage til at betale løn til spillerne, hvis de ikke skal få mulighed for at forlade klubben allerede i næste uge.

Tålmodigheden er sluppet op for alle de professionelle fodboldspillere i Lyngby Boldklub, der kæmper en hård økonomisk kamp for at fortsætte.

På vegne af spillerne har spillernes fagforening, Spillerforeningen, sendt et krav på at få den manglende løn udbetalt. Dette skal ske senest tirsdag den 6. februar, skriver Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

- Det er selvfølgelig kedeligt, at det er kommet hertil, men ved at sende et påkrav til Lyngby Boldklub sikrer vi, at spillerne kan agere, hvis der ikke kommer en løsning, siger direktør i Spillerforeningen Mads Øland.

- Vi er fortsat i dialog med klubbens ledelse og håber selvfølgelig, at deres bestræbelser på at finde en ny ejer bliver realiseret, siger Mads Øland.

På grund af Lyngbys økonomiske problemer har spillerne ikke fået løn som planlagt ved indgangen til februar. Det er den løn, spillerne nu har gjort krav på via Spillerforeningen.

Kun en times tid før spillernes krav blev indsendt, blev bestyrelsesformand Torben Jensen citeret i BT for at sige, han stadig er fortrøstningsfuld omkring en overlevelse. 

Torben Jensen, hvor optimistisk er du i forhold til, om redningsaktionen lykkes? 

- Jeg er forhåbningsfuld, men om jeg er optimist eller pessimist afhænger sgu lidt af, hvilken time du spørger. Vi bruger alle vores ressourcer på det, siger Torben Jensen. 

Hvis det ikke lykkedes klubben at udbetale løn senest den 6. februar, så kan Lyngbys spillere frit forhandle med andre klubber allerede den 7. februar. 

- Et klubskifte her kræver en dispensation efter DBU’s regler, da det sker uden for et transfervindue. Ligeledes skal spilleren iagttage reglerne i relation til Lønmodtagernes Garantifond mv., hvilket Spillerforeningen rådgiver spillerne om, skriver Spillerforeningen i den udsendte pressemeddelelse. 

Efter planen skal Lyngby genoptage Superligasæsonen den 11. februar mod Brøndby. Klubben ligger nummer 12 ud af 14 hold efter 19 ud af 26 kampe i grundspillet. Mads Øland håber, at lønnen falder inden den nævnte deadline den 6. februar. Hvis det sker, så kan holdet fortsætte som planalgt.

- Vi håber, der kommer en positiv melding senere i dag, i weekenden eller mandag-tirsdag. Med det her påkrav er det lørdag, mandag, tirsdag, som klubben og de nye ejere har til at betale løn og andre skyldige ting til spillerne, og onsdag kan de så agere. Hvis man kommer i rekonstruktion, det har ikke noget med det her at gøre, men hvis man gør det, så har man en regel om, at man får fratrukket seks point. Og kommer man så i konkurs, så bliver man rykket to rækker ned fra der, hvor man er, siger Mads Øland til TV 2 SPORT.

- Men det er ikke der, hvor vi er nu. Det er ikke det skridt vi tager. Det har ikke noget med det her at gøre.