Lyngby skylder penge for spiller købt i januar: - Det er mærkeligt og respektløst

Superligaklubben Lyngby kæmper indædt for at overleve økonomisk. Nu har en ny kreditor meldt sig på banen.

De professionelle fodboldspillere i Lyngby Boldklub er ikke de eneste, der frygter, at de må vinke farvel til en aftalt betaling fra klubben.

Også den svenske fodboldklub Östers IF har penge til gode hos Lyngby. Svenskerne solgte forsvarsspilleren Simon Strand til Lyngby i starten af 2018, og Superligaklubben præsenterede indkøbet af forsvarsspilleren den 4. januar.

- Vi har en aftale om en vis sum penge, og det må de respektere. Selvom de er i problemer, så har de en aftale, som de på en eller anden måde skal løse, siger sportschefen i Östers IF, Matias Concha, til Fotbollskanalen og fortæller, at der både er en transfersum og en videresalgsklausul i aftalen.

Östers IF spiller i den næstbedste række i Sverige, Superettan. Klubben købte Simon Strand i sommeren 2017, hvor han kom fra Assyriska. Simon Strand indgik i starten af januar 2018 en treårig aftale med Lyngby Boldklub, der nu er på randen er konkurs.

- Det er mærkeligt og respektløst at købe spillere, hvis man kender sin klubs situation, siger Matias Concha til TV 2 SPORT. 

Spillerne har gjort krav på løn

Sportschefen fortæller desuden, at pengene fra Lyngby efter planen skal deles op i to rater, der skal betales i løbet af 2018. Det vil kræve, at Lyngby redder økonomien både på kort og lang sigt. 

- Pengene betyder meget for os, for vi har selv haft nogle år med økonomiske udfordringer. Hver en krone og hver en øre tæller for os. 

- Hvis vi havde haft nogen idé om Lyngbys situation, så havde vi tænkt det igennem mange gange, inden vi solgte en spiller. Men i en klub fra den højeste liga i et land som Danmark, der forventer man, at de har styr på tingene. Især når de køber spillere, siger Matias Concha, som dog forsikrer, at Östers IF ikke bliver truet på eksistensen, hvis pengene fra Lyngby aldrig bliver betalt.

Spillerne i Lyngby har allerede gjort krav på den løn, de endnu ikke har fået udbetalt ved indgangen til februar. Hvis ikke den falder inden midnat, så kan spillerne frit forhandle med andre klubber fra onsdag den 7. januar.

Et klubskifte her kræver dog en dispensation efter DBU’s regler, da det sker uden for et transfervindue.

I slutningen af december 2017 præsenterede Lyngby også Mohammed Saied som ny spiller i klubben. Han kom fra den amerikanske MLS, men her var der ikke tale om et decideret køb.