Fodbold

Der er penge til resten af sæsonen, garanterer ny Lyngby-boss

Lyngby kommer ikke til at stå i endnu en konkurslignende situation næste gang, lønnen skal betales.

Fredag kom de afgørende detaljer på plads for, at en gruppe lokale og regionale investorer kan overtage ejerskabet af superligaklubben Lyngby Boldklub, som dermed kan betale løn til sine spillere.

Fredag sent på eftermiddagen stod flere af de nye topfolk frem og kunne fortælle om de gode nyheder i den ellers konkurstruede klub.

Og der er penge til meget mere end bare den løn, som egentlig skulle være faldet ved udgangen af januar, garanterer Birger Jørgensen, der bliver ny daglig leder i klubben.

Er der penge til, at I kan gennemføre resten af sæsonen?

- Ja, og længere. Vi har godt kunnet gå ind og betale lønninger tidligere i fasen, men det var enormt vigtigt for investeringsgruppen, at der også var til den længere bane. Det er det, som klubben skal bygges videre på, siger Birger Jørgensen.

- Det er irrelevant, hvor mange penge vi har samlet sammen. Vi har samlet nok sammen til, at vi ikke bare kan overleve på den korte bane. Men telefonerne er stadigvæk åbne, og det vælter ind med tilkendegivelser.

Han hylder det fællesskab af "Friends of Lyngby", som har reddet klubben fra konkurs og tvangsnedrykning.

- Man kan godt sige, at jeg er Lyngby Boldklubs nye frontfigur. Heldigvis er det sammen med en hel masse lokale ildsjæle. Der er ikke leget stoleleg endnu, men jeg skal stå i spidsen for den daglige ledelse.

- Det er ikke mig, som har lavet en redningsplan, det har vi alle sammen. Det er lykkedes i de sidste 48 timer, og det er vi kistestolte over, siger han.

I januar måtte klubben opsige alle sine funktionæransatte. Deres fremtid er modsat spillernes endnu ikke garanteret, fortæller den nye Lyngby-leder.

Der skal en masse funktionærer til at drive en superligaklub. De er blevet opsagt i Lyngby, men er de blevet genansat i dag?

- Nu skal vi lige give spillerne løn, og så får funktionærerne løn, så det foregår i den rækkefølge. Vi er ikke nået så langt på, hvordan de genansættelser eventuelt skal ske rent teknisk, siger Birger Jørgensen.

Ved siden af Birger Jørgensen i den intime entré i Lyngbys klubhus står Tommy Petersen, der er en af de personer, som har kastet en økonomisk redningskrans ud til Lyngby.

Han fortæller, at der er tale om en hjertesag og ikke en investering med henblik på en kortsigtet gevinst.

- De nye aktionærer er ikke gået ind i Lyngby Boldklub, fordi det skal være en god investering, men fordi de har en relation til klubben. Enten har de selv spillet her, har familie der har spillet her, eller også kan de gode lide talentarbejdet eller noget af det, vi står for i Lyngby.

- Det er det, som binder holdet af aktionærer sammen, ikke fordi de skal tjene penge på kort sigt.

- De ønsker en fornuftig drift af Lyngby Boldklub, så den kan stå på egne ben. Som aktionærer står vi i baghånden for at sikre kapitalgrundlaget, siger Tommy Petersen.