Fodbold

Tidligere AGF-spiller Liam Miller er død

Den tidligere irske landsholdsspiller Liam Miller er død. I 2001 spillede Miller i Superligaen for AGF.

Den tidligere irske landsholdspiller i fodbold Liam Miller er død af kræft i bugspytkirtlen, skriver The Guardian sent fredag aften.

Nyheden om hans sygdom kom frem i midten af november sidste år og chokerede flere i fodboldverdenen. Han blev 36 år.

Miller var noget af en fodboldnomade med ophold i adskillige klubber.

I foråret 2001 optrådte han i den danske superliga for AGF, som havde lejet ham i Celtic. I alt fik han 18 kampe for Aarhus-klubben, hvorefter han vendte tilbage til den skotske storklub.

Herfra tog Liam Miller et skridt op, da han skiftede til Manchester United. Det blev dog blot til ni Premier League-kampe for storholdet, som i en periode lejede ham ud til Leeds United.

Størst succes opnåede midtbanespilleren hos Sunderland, hvor han fra 2006 til 2009 nåede 57 kampe. I 2011 fortsatte han karrieren i Australien, inden han i 2016 sluttede som spiller i amerikanske Wilmington.

Varme tanker fra tidligere medspillere

Chris Sutton, der i Celtic var holdkammerat med Miller, skriver på Twitter:

- Frygtelig triste nyheder om Liam Miller. Taget (bort, red.) for ung. Tanker går til hans familie.

Også Tam McManus, der spillede sammen med Miller i Hibernian, skriver om dødsfaldet på Twitter.

- Jeg er bange for, at det er sandt, at Liam Miller desværre er gået bort i dag. Tanker er hos hele hans familie og venner i denne forfærdelige tid. Så trist.

Sunderland, Leeds, Hibernian og Celtic hylder deres tidligere spiller. Liam Miller spillede 21 kampe for Irlands landshold fra 2004 til 2009.

På sin hjemmeside oplyser Celtic, at klubben vil spille med sørgebind i lørdagens FA Cup-kamp mod Partick Thistle. Inden kampen vil der også blive holdt et minuts stilhed.